Legea avocaturii ar putea fi modificata! VEZI ce schimbari au propus doi deputati de la Forta Dreptei

Legea 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat ar putea fi modificata. O propunere in acest sens a fost depusa in Senat, aflandu-se in prezent in dezbaterea comisiilor.


Initiativa legislativa apartine deputatilor Bogdan-Alexandru Bola si Alexandru Kocsis-Cristea, de la Forta Dreptei, si vizeaza activitatea avocatilor la Inalta Curte de Casatie si Justitei, precum si activitatea avocatilor stagiari.

Concret, proiectul de lege prevede modificarea art. 22 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Schimbarile dorite sunt in sensul ca avocatii definitivi sa poata pune concluzii la Inalta Curte chiar daca nu au o vechime neintrerupta in profesie de cel putin 5 ani in profesie de la definitivare.

De asemenea, proiectul propune ca avocatii stagiari sa poata pune concluzii nu doar la judecatorie, ci si la tribunal.

Iata proiectul de lege:

“La articolul 22 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 440 din 24 mai 2018, cu modificarile si completarile ulterioare, alin. (1) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

‘(1) Avocatul stagiar poate pune concluzii numai in prima instanta, la judecatorie si tribunal, si poate asista ori reprezenta partea la organele si institutiile prevazute la art. 3.

(3) Avocatul definitiv are dreptul sa puna concluzii la toate instantele.’” (V.E.)

Leave a Reply