Zilele Carierei UPT: Zeci de companii si mii de studenti si absolventi au venit la targul de joburi de la Timisoara

Mii de studenti si absolveti au venit, in zilele de 10-11 aprilie 2024, la Cantina Universitatii Politehnica Timisoara, la cea de-a XXIV-a editie a Zilelor Carierei UPT, pentru a lua contact cu reprezentantii firmelor si institutiilor care au venit sa prezinte sute de oferte de practica si angajare, avand astfel ocazia de a explora cele mai noi tendinte de pe piata muncii si de a-si face o impresie cat mai realista asupra asteptarilor angajatorilor, dar si asupra vietii profesionale in cadrul companiilor partenere.


Reprezentantii companiilor, veniti cu oferte de internship, prin care ofera studentilor sansa de a pune in practica ceea ce au invatat in facultate, punandu-le acestora la dispozitie tehnologii cu care poate nu au interactionat pana acum, joburi part time sau full time, au precizat si asteptarile pe care le au de la potentialii viitori colegi: tineri entuziasti, colegi alaturi de care sa creeze noi tehnologii, care au un bagaj de cunostinte teoretice, capacitate de lucra in echipa, dispusi la „self-learning”, dornici sa invete lucruri noi, cu sprijinul mentorilor din companie, cu initiativa si dornici sa lucreze.

Experienta nu este neaparat necesara, iar companiile partenere ale UPT le ofera aceasta prima sansa, de a acumula experienta, inca din perioada studiilor. Cu alte cuvinte, companiile sunt mai degraba dispuse sa-i ajute pe tineri sa-si formeze experienta decat sa caute colegi cu experienta.

Asa cum preciza si rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, conf. univ. dr. ing. Florin Dragan, „Studentii pot vedea cum se modifica dinamica pe piata muncii, care este acum putin diferita. E nevoie de o adaptare mai rapida, iar ei pot vedea care sunt cerintele angajatorilor. Tinand cont si de numarul mare de firme, putem spune ca e o informare destul de consistenta. E bine ca avem un numar atat de mare de companii prezente, in conditiile in care atat in SUA, cat si in Europa Occidentala sunt anumite rezerve fata de noi angajari”.

Conf. univ. dr. ing. Loredana Stanciu, directorul Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera, care a organizat evenimentul, a completat: „Ca noutate, la aceasta editie avem ca partener si Conventia Organizatiilor Stidentesti din Universitatea Politehnica Timisoara (COSPOL), care au venit cu un „chill zone by COSPOL”, unde ii asteapta pe colegii lor cu oferte de voluntariat, cu informatii despre ce inseamna voluntariatul in UPT si cum ii poate ajuta pentru viitoarea cariera”.

Aproape 60 de firme nationale si internationale, dar si institutii de stat au expus la standuri sute de oferte de cariera pentru studenti si absolventi (oferte de practica, locuri de munca full time sau part time, sprijin pentru realizarea de proiecte, alte posibilitati de colaborare), au sustinut conferinte si prezentari si, cel mai important, au avut posibilitatea de a interactiona fizic cu tinerii aflati in cautarea unei oportunitati de cariera.

Numarul mare de firme prezente la cea de-a XXIV-a editie a Zilelor Carierei UPT reflecta inca o data stransa legatura si bunele relatii de colaborare pe Universitatea Politehnica Timisoara le intretine, reciproc avantajos, cu mediul privat.

Nu in ultimul rand, participantii au avut posibilitatea de a participa la o tombola prin intermediul careia, cu ajutorul partenerilor – Untold, Flight Festival, Codru si Saga – s-au pus la bataie bilete de acces la festivaluri. (Universitatea Politehnica Timisoara, Lucian Ronkov)

Leave a Reply