ANAF: Persoanele fizice care obtin venituri din activitati de infrumusetare / intretinere corporala, obligate la plata impozitului pe venit

ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obtinute de persoanele fizice din prestarea unor activitati de infrumusetare / intretinere corporala, pe portalul institutiei, www.anaf.ro, la rubrica Asistenta contribuabili / Servicii oferite contribuabililor / Ghiduri curente si alte materiale informative.


Ghidul realizat de specialistii ANAF se adreseaza tuturor persoanelor fizice care obtin sau intentioneaza sa obtina in anul 2024 venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare / intretinere corporala, in mod individual sau intr-o forma de asociere.

Aceste venituri reprezinta venituri impozabile si, potrivit Codului Fiscal, se incadreaza in categoria venituri din activitati independente.

Plata impozitului se efectueaza la bugetul de stat pana la data de 25 mai, inclusiv, a anului urmator celui de realizare a venitului.

Ca modalitati de efectuare a platilor catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, amintim:
– cu cardul bancar sau numerar la casieriile Trezoreiei Statului pe raza carora contribuabilii / platitorii isi au domiciliul fiscal;
– prin virament bancar;
– cu mandat postal, prin intermediul oficiilor postale.

Informatii suplimentare privind modalitatile de efectuare a platilor se regasesc in Brosura privind modalitatile de efectuare a platilor catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Contribuabilii care au realizat venituri din servicii de infrumusetare in anul 2023 pot consulta Brosura privind Declaratia Unica (Formularul 212), publicata in aceeasi sectiune (link aici).

Totodata, contribuabilii pot obtine informatii suplimentare accesand portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, www.anaf.ro, telefonic, la Serviciul central de asistenta contribuabilil – Contact-center, la numarul de telefon: 031.403.91.60 sau la structurile de asistenta pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale. (ANAF, comunicat)

Leave a Reply