Patru traficanti de droguri de mare risc, printre care si o femeie, arestati preventiv in dosarul instrumentat de DIICOT Timisoara

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus, la data de 17.04.2024, retinerea a 4 inculpati, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc si detinerea de droguri de risc, fara drept, pentru consum propriu.


In urma perchezitiilor domiciliare efectuate au fost identificate si ridicate cantitatea de aproximativ 40 grame substanta pulverulenta de culoare maro ce contine heroina, portionata in scopul comercializarii, peste  240 de comprimate avand ca substante active alprazolam si tramadol, 18 seringi hipodermice utilizate si prezentand urme de substanta, doua pungi cu substanta pulverulenta alb-galbuie si cu  fragmente de substanta solida cristalina transparenta, aproximativ 10 grame de canabis, grindere si cantare de precizie, telefoane mobile, o suma de bani in lei, precum si alte mijloace de proba.

La data de 18.04.2024, a fost sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis cu propunerea de arestare preventiva a inculpatilor, pentru o perioada de 30 de zile.

Admite propunerea formulata de Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timisoara de luare a masurii arestarii preventive fata de inculpatii: Axinte Marian Viorel, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de droguri de mare risc in forma continuata (patru acte materiale), Sava Adrian, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de droguri de mare risc in forma continuata (doua acte materiale), Korber Ralph Eduard, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de droguri de mare risc in forma continuata (doua acte materiale), si Calusaru Florica, cercetata sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de droguri de mare risc in forma continuata (un act material).

Dispune arestarea preventiva a inculpatilor Axinte Marian Viorel, Sava Adrian, Korber Ralph Eduard si Calusaru Florica pentru o perioada de 30 de zile, incepand din data de 18.04.2024 pana in data de 17.05.2024 inclusiv. Respinge solicitarea inculpatilor de luare fata de ace?tia a masurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventive (faza de UP) nr. 55/2024 din 18.04.2024. Toti inculpatii au contestat, deja, masura arestarii preventive.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara.

Actiunea a fost realizata cu sprijinul politistilor Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti – Serviciul Antidrog, Brigazii Autostrazi, Directiei de Politie Transporturi si al jandarmilor din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara si Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana. (G.I.)

Foto: arhiva

Leave a Reply