Un politist din Ploiesti este acuzat de viol! „A insistat sa urc la el in apartament, pentru ca sunt urmarita si in parcare riscam sa fim vazuti”

Un politist din Ploiesti este acuzat de viol de catre o tanara care a depus o plangere penala la Politie, aceasta reclamand faptul ca omul legii ar fi abuzat-o sexual. Inspectoratul Judetean de Politie Prahova a anuntat ca a declansat o cercetare prealabila in acest caz, transmite Agerpres.


“Am fost la sectia 4 de Politie sa depun o plangere penala impotriva unui barbat care m-a inselat cu o suma de bani si ulterior ma ameninta. Politistul care mi-a luat declaratii m-a contactat a doua zi si mi-a spus ca are detalii despre caz, pe care nu mi le poate spune la sectia de Politie.

Am acceptat sa ma vad intr-o parcare de langa blocul unde locuieste, in masina mea, dar a insistat la telefon sa urc la el in apartament sa imi spuna detaliile, pentru ca sunt urmarita si in parcare riscam sa fim vazuti. Am acceptat sa urc, m-am gandit ca totusi e politist, ce mi se poate intampla”, a declarat tanara pentru jurnalistii ziarulincomod.ro.

Tanara a fost la Serviciul de Medicina Legala pentru efectuarea unei expertize medicale, iar de la Maternitatea din Ploiesti a obtinut o foaie de observatii cu diagnosticul abuz sexual.

Dupa aparitia in presa locala a informatiilor referitoare la aceste acuzatii, IJP Prahova a transmis, azi, la solicitarea Agerpres, ca a fost declansata o cercetare prealabila in acest caz.

„In urma aparitiei in spatiul public a unui articol in care este prezentat modul in care politistii unei sectii urbane de politie din municipiul Ploiesti si-au exercitat atributiile de serviciu, in urma unei sesizari a unei femei, Compartimentul de Relatii Publice din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova este abilitat sa comunice urmatoarele: Cu privire la aspectele in cauza, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Prahova a dispus declansarea cercetarii prealabile inca de la momentul luarii la cunostinta despre aspectele reclamate, urmand a fi stabilita situatia de fapt, pentru a fi luate masurile legale in consecinta”, arata sursa citata.

Potrivit acesteia, la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti se afla inregistrat un dosar penal, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de viol. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply