Firma care se ocupa de extinderea Scolii Generale nr. 30 Timisoara, penalizata cu 2,7 milioane de lei. “Un constructor se razbuna pe spatele copiilor”, spune primarul Fritz

Primaria Municipiului Timisoara a notificat constructorul care se ocupa de extinderea Scolii Generale nr. 30 cu privire la incetarea contractului si aplicarea unor penalitati de intarziere de aproape 2,7 milioane de lei. Termenul de finalizare asumat in contract a fost in 17 ianuarie 2024. Cu certificat negativ pentru alt santier nefinalizat, constructorul a avut un ritm scazut fara justificare inca de la finalul anului trecut.


Municipalitatea l-a avertizat in repetate randuri ca trebuie sa accelereze lucrarile si sa recupereze intarzierile, in caz contrar vor fi aplicate penalitati. T.T.&CO SOLARIA GRUP a continuat, insa, investitia intr-un ritm foarte lent, cu o medie de 10 muncitori pe santier si cu zile in care doar 2 muncitori executau diverse lucrari.

Pentru ca l-am pus pe lista neagra a Primariei Timisoara, un constructor se razbuna pe spatele copiilor. Prin mai multe canale au ajuns la noi declaratii ale patronului firmei ca nu vrea sa finalizeze lucrarea in timpul campaniei electorale.

Un cinism revoltator si un joc politic dus mult prea departe, impotriva timisorenilor. Bataia de joc a constructorului fata de banii publici e si mai greu de suportat, pentru ca vorbim de o investitie asteptata de mii de copii si parinti. Il va costa scump si nu va mai lucra cu Primaria niciodata, dar de nerecuperat sunt nervii celor care depind de finalizarea santierului”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Intrucat in ultimele luni nu a existat un progres fizic si financiar, Primaria Timisoara a decis sa aplice penalitati in valoare de 2.678.435,14 de lei, pentru 91 de zile de intarziere peste durata contractuala de finalizare. Totodata, constructorul a fost notificat cu privire la incetarea contractului si la faptul ca trebuie sa elibereze amplasamentul pana cel tarziu la data de 29.04.2024.

Extinderea Scolii Generale nr. 30 este realizata in proportie de aproximativ 70%, iar lucrarile executate vor fi expertizate imediat dupa preluarea amplasamentului. Va urma o licitatie si executia urmatoarelor lucrari: finisaje interioare, pasarelele de trecere intre corpul D si cladirea existenta, montare instalatii stingere incendiu si instalatii electrice curenti slabi si amenajare terasa circulabila.

T.T.&CO SOLARIA GRUP se afla pe lista neagra a constructorilor si nu mai poate participa la viitoare licitatii organizate de municipalitate. In vara anului 2022, primarul Dominic Fritz a semnat certificatul negativ pentru aceasta companie, intrucat a prezentat o asigurare falsa pentru reabilitarea Liceului Lenau, cladirea de pe Gheorghe Lazar nr.22-30. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply