Lada cu Zestre: Maraton folcloric la Ghiroda si Giarmata, cu peste 14 ore de spectacol de dansuri si cantece in grai banatean

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis propune iubitorilor de folclor un adevarat maraton folcloric cu peste 14 ore de spectacol de cantece si dansuri, grai banatean, expozitii de arta populara, mestesuguri, gastronomie traditionala, eveniment care va reuni peste 200 de artisti.


Sambata, 20 aprilie 2024, la ora 13, la Caminul Cultural din Giarmata Vii (Ghiroda) a avut loc un spectacol  folcloric de peste 7 ore cu reprezentantii localitatilor Voiteg, Gavojdia si Ghiroda. Sectiunile Gastronomie si Expozitii – Colectii, care a inceput la ora 12.

Duminica, 21 aprilie 2024, de la ora 13, Festivalul – Concurs Lada cu Zestre se desfasoara in  Sala de Sport din Giarmata. Participa urmatoarele localitati: Giroc, Ghilad si Giamata. Jocuri autentice timisene, cantece si givanul dulce de odinioara vor fi puse in scena intr-un spectacol de aproape 500 de minute. Festivalul incepe la ora 12 cu sectiunile Gastronomie si Expozitii – Colectii. Intrarea este libera.

Invitati in recital sunt solistii Oana si Adrian Stanca, acompaniati de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Rosca. Braul al batran, ardelene, braul lui Boldea, braul lui Mita, braul ”La casuta din poiana”, ardeleana roata si jocuri de doi in coregrafia maestrilor Brandusa si Nicolae Stanescu vor fi interpretate de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul. Spectacolul Ansamblului Profesionist Banatul se va desfasura incepand cu ora 15:45 la Giarmata Vii (Ghiroda) si la Giarmata.

Juriul festivalului este alcatuit din urmatorii membri: la sectiunea Coregrafie: Nicolae Stanescu, Marius Ursu, Peri Vasile, Denis Chira,  la sectiunea Muzical: Carmen Popovici – Dumbrava, Marius Cirnu, Remus Valungan, la sectiunea Poezie dialectala /Teatru Popular: Felicia Stoian, Adela Popa, la sectiunea Expozitii /Colectii: Maria Hadiji, Alina Mafa si la sectiunea Gastronomie: Marioara Pisat, Nicolaie Tomescu.

Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre” este finantat de Consiliul Judetean Timis si este organizat de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis, coordonat de profesor Liliana Laichici, manager, in parteneriat cu primariile si consiliile locale din judetul Timis. (Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis)

Leave a Reply