Nicolae Robu, lansat oficial in cursa pentru un nou mandat de primar al Timisoarei! „Infrangere din 2020 mi-a cazut foarte bine, mi-am identificat multe greseli”

Nicolae Robu isi doreste cu ardoare sa revina la conducerea Timisoarei, dupa patru ani in care, aproape zi de zi, s-a rafuit cu Dominic Fritz, cetateanul german care l-a debarcat din pozitia de primar la alegerile locale din 2020.


In acest context politic, astazi, la Iulius Congress Hall, in fata catorva mii de colegi de partid si simpatizanti, Nicolae Robu si-a lansat candidatura la Primaria Timisoara, totodata prezentandu-si o parte din programul de guvernare locala, mai exact – cum va conduce capitala Banatului in urmatorul mandat, daca va primi increderea electoratului.

De aceasta data, in batalia cu Dominic Fritz, beneficiaza de sprijinul a doua partide, PSD si PNL, dar si de ”masinaria” electorala a acestora.

”Programul de guvernare locala competenta si eficienta pentru Timisoara” cu care Robu intra in cursa pentru postul de primar a fost prezentata celor din sala timp de mai mult de o ora. Iar acesta include multe dintre ideile din mandatele precedente, o serie de schimbari ale celor impuse de actuala administratie, un exemplu fiind sistemul Timpark si revenirea la vechiul mod de functionare, dar si idei noi. Desigur nu au lipsit criticile si analizele realizate la adresa actualului primar si la problemele pe care acesta le-ar fi creat.

Robu si-a facut intrarea in sala in mod triumfal, avandu-i in spate Vasile Blaga, trimis la conducerea filialei judetene, dar si de Sorin Ionescu, viceprimarul pe care PSD i-l propune primarului liberal. In grup au mai fost Alfred Simonis, seful PSD Timis si Marilen Pirtea, parlamentar PNL. Au strans maini, au vorbit cu cei din sala si au promis ca va fi mai bine.

”Credeti-ma, mi-e foarte greu sa va vorbesc. Nu stiu daca voi vedeti cum arata aceasta sala. Sunt cateva mii de oameni. Am mii de cursuri sustinute, dar emotia de acum depaseste tot ce am trait pana acum”, si-a inceput Robu prezentarea, emotionat aproape pana la lacrimi.

Devenit acum aliat cu Alfred Simonis, Robu si-a adus aminte cum se certa cu acesta, pentru ca acum sa descopere ca altul era scopul adversarului sau de atunci.

”Au trecut zece ani, da, s-a schimbat foarte mult de atunci. Ma provoca non-stop, in sedintele de consiliu local si eu, in naivitatea mea, nu am realizat ca el are o tinta, pe care a marturisit-o, acum. Si muscam, ma ambalam, reactionam, asa cum face omul cand pune prea mult suflet si simte ca nu e lasat sa faca ce vrea el cu tot sufletul. E mult schimbat, dar vreau sa spun ca si eu sunt mult schimbat”,  a mai spus fostul primar.

Robu a vorbit de noi crese si gradinite, de parcuri, de achizitia de noi mijloace de transport eco, de revenirea Timpark la sistemul anterior, fara plata parcarii rezidentiale si limitarea impunerii pana la ora 17.

El admite ca a gresit, dar spune ca nu a gresit niciodata fata de oras, ci doar prin reactii la provocari.

”Acea infrangere din 2020 mi-a cazut foarte bine, credeti-ma. A fost un prilej de analiza lucida a ceea ce am facut si mi-am identificat multe greseli. Greseli de atitudine, fata de oras nu au gresit cu absolut nimic. Am pus viata din viata mea, dar, ca atitudine, cand eram provocat, greseam. (…) Nu mai reactionez, nici macar cand nu sunt respectat, atat de mult m-am inteleptit”, a spus Nicolae Robu.

Candidatul Robu a vorbit si despre alianta PSD – PNL, sau PNL – PSD, a oscilat intre cele doua acronime, si a spus ca aceasta este o oportunitate, una in care este alaturi de ”confratii de la PSD”.

”E nevoie de o Romanie stabila. Este o sansa alianta de guvernare PSD – PNL, sau PNL – PSD, am spus din politete PSD prima data, pentru ca sunteti oaspetii nostri aici, stimati confrati PSD-isti. Este o sansa ca ea exista, ca avem alianta electorala si sunt convins ca reusim sa asiguram stabilitate de guvernare la nivel national si o guvernare locala in stabilitate”, a mai spus Nicolae Robu la prezentarea programului sau.

In discursul sustinut, Robu a cerut celor prezenti sa voteze cu aceasta alianta, dar si sa convinga cat mai multa lume sa il voteze. De asemenea, a spus ca el nu mai vrea sa faca politica, ci administratie. In viziunea lui Robu, Timisoara trebuie sa devina ”Un loc in care se traieste bine, in libertate, prosperitate, securitate si calm”.

Tehnic, Robu a vorbit de noi crese si gradinite, dar si de reabilitarea celor existente, de parcuri, de achizitia de noi mijloace de transport eco, de revenirea Timpark la sistemul anterior, fara plata parcarii rezidentiale si limitarea impunerii pana la ora 17.

Desigur, subiectul stadionului nu a lipsit nici din prezentarea sa, la pachet cu un megacomplex destinat academiilor de copii din diferite sporturi, dar si cea a stadionului de atletism, lansat in precedentul mandat. Un ”subprogram” ar urma sa fie cel pentru poduri, in timp ce pe drumul are 58 de obiective. Una din viziunile lui Robu include realizarea a sase benzi pe Torontalului, Aradului sau Buziasului si Calea Sagului. O alta idee promovata intr-un mandat precedent, cel al dublarii peste calea ferata spre Sacalaz.

O alta idee lansata de Robu e cea a Casei Muzicii. Adica o serie de sali de repetitii si spectacole, amenajate in pasajul subteran din fata Operei, in locul in care proiectul de regenerare urbana pentru centrul Timisoarei era prevazuta o cu totul alta viziune. (Mara Ion)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply