ICONS / Muzica trupelor Pink Floyd, Queen sau Deep Purple, reinterpretata la flaut. Turneu national organizat de Facultatea de Muzica din Timisoara

Facultatea de Muzica si Teatru a Universitatii de Vest din Timisoara organizeaza turneul national ICONS, care aduce pe scenele din noua orase o versiune contemporana unica a muzicii pop-rock.


Matei Ioachimescu, unul dintre cei mai virtuozi flautisti ai momentului, conferentiar universitar in cadrul Facultatii de Muzica si Teatru a Universitatii de Vest din Timisoara (UVT), pregateste turneul national ICONS, care se va desfasura in perioada 9 – 25 mai 2024. El invita publicul din noua orase (Timisoara, Sibiu, Cluj Napoca, Bistrita, Baia Mare, Brasov, Buzau, Ploiesti si Bucuresti) sa participe la un spectacol palpitant, ce promite sa redefineasca experienta unui concert obisnuit.

Modelarea muzicii unor nume „iconice” precum Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith capata noi dimensiuni creative datorita unui grup cameral original: o mini-orchestra de flaute, marimba bas si tobe.

Alaturi de Matei Ioachimescu, artist (re)cunoscut al scenelor internationale, considerat un adevarat ”rockstar” al muzicii clasice, se vor afla pe scena marimbafonista Irina Radulescu – singurul artist roman de rang international dedicat acestui instrument, The Romanian Flute Ensemble – format din flautistii Tabea Bebeselea, Katica Lázár, Eduard Miclea, Bella Moisa, Romina Onisor si Riana Savu – si Maria Rizea la tobe, muzicieni cunoscuti publicului datorita unor proiecte de succes precum “Legends”, “inSuflu”, “La Vida Loca” sau “Marimba-The Journey”.

Creativitatea si virtuozitatea sunt atributele esentiale ale proiectului ICONS, rezultate ale colaborarii dintre artisti si compozitori de prestigiu precum Gabriel Almasi, Dande Popescu, Ciprian Pop, Mihai Popean, Jorge Rojas si Aurelian Bacan. O alta misiune a acestui proiect itinerant este cea de descoperire si formare de tinere talente, prin organizarea de ateliere si cursuri de maiestrie cu artistii implicati.

Matei Ioachimescu: „Ma incanta colaborarea cu acesti tineri respectabili ai artelor muzicale din Romania. Ce rezulta din creativitatea si energia cu care fiecare membru contribuie la proiectul ICONS este un produs cultural de mare clasa, care speram sa fie o referinta in peisajul artistic national.”

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Pe tot parcursul anului Capitalei Europene a Culturii – Timisoara 2023, UVT a propus comunitatii timisorene si publicului local, dar si la nivel national si international, productii, expozitii si evenimente artistice premium.

Sub genericul „La UVT, Cultura este Capitala!” am reunit aici, in centrul universitar reprezentativ al vestului tarii, intelectuali contemporani de notorietate mondiala, laureati ai premiilor Nobel sau mari scriitori, apreciati in toata lumea.

Mostenirea Capitalei Europene a Culturii este vie, iar UVT continua seria de evenimente produse de comunitatea artistica din Facultatea de Muzica si Teatru prin turneul ICONS. Va asteptam sa intrati in atmosfera unica a muzicii create de cele mai cunoscute legende pop-rock, in reinterpretare contemporana.”

Programul evenimentelor din turneul national ICONS cuprinde noua orase:

Timisoara, 9 mai, ora 19, Casa Tineretului;

Sibiu, 11 mai, ora 19, Filarmonica de Stat;

Bistrita, 14 mai, ora 19, Palatul Culturii;

Cluj-Napoca, 15 mai, ora 19, Centrul de Cultura Urbana Casino;

Baia Mare, 17 mai, ora 19, ATP Tech Center;

Brasov, 19 mai, ora 19, Centrul Cultural Apollonia;

Ploiesti, 20 mai, ora 19, Filarmonica “Paul Constantinescu”;

Buzau, 21 mai, ora 19, Teatrul “George Ciprian”;

Bucuresti, 25 mai, ora 18:30, ARCUB  Sala Mare (Concert in Festivalul Saptamana Internationala a Muzicii Noi).

(Universitatea de Vest din Timisoara, Horea Bacanu)

 

One thought on “ICONS / Muzica trupelor Pink Floyd, Queen sau Deep Purple, reinterpretata la flaut. Turneu national organizat de Facultatea de Muzica din Timisoara

Leave a Reply