Un elev eminent din Sibiu, acceptat la patru universitati din Top 20 mondial. A ales Harvard

Elevul Tudor Terian-Dan, care in acest an va absolvi Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Sibiu, va pleca in SUA ca sa-si inceapa studiile universitare la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume – Harvard. Tanarul a aplicat la patru universitati de top, fiind acceptat la toate, transmite Turnul Sfatului.


Elevul sibian Tudor Terian-Dan studiaza la profilul matematica-informatica, facand parte dintr-o familie de profesori. El este cunoscut in randul elevilor sibieni, fiind pana de curand presedinte al Consiliului judetean al elevilor, iar anul trecut ocupand si functia de vicepresedinte al Consiliului national al elevilor.

Spune ca in ultimii ani si-a dat seama si de importanta stiintelor sociale, astfel incat vrea sa le combine in viitor cu informatica.

Parintii mei m-au sustinut mereu sa-mi gasesc un drum propriu, ca sa nu fiu comparat sau asociat cu ei pe plan profesional. Fiind amandoi profesori de romana, m-au indrumat mereu catre stiintele exacte.

Norocul meu a fost ca matematica a ajuns si sa-mi placa, mai ales datorita doamnei profesoare Delia Serb, cu care am studiat in gimnaziu. Asa ca la liceu am ales clasa de mate-info de la Colegiul National „Gheorghe Lazar”, care era si cea mai competitiva din judet. Insa de-a lungul liceului mi-am dat seama ca numerele si codurile nu valoreaza prea mult daca ele nu sunt utile pentru viata de zi cu zi a oamenilor. Aceasta descoperire mi-a trezit in ultimii ani interesul pentru stiintele sociale, pe care intentionez sa le combin cu informatica in facultate”, ne spune tanarul. (I.P.)

Articolul complet pe Turnul Sfatului

Leave a Reply