Premierul Marcel Ciolacu, la Timisoara: “In 30 de ani, prea putini din banii cetatenilor din Timis s-au intors aici, in investitii care sa le faca viata oamenilor mai buna”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timisoara, ca judetul Timis merita si are dreptul sa aiba parte de investitii guvernamentale mari, pe masura contributiei la sale PIB-ul national. Seful Executivului a anuntat demararea in sedinta a procedurilor pentru Institutul Regional de Oncologie si constructia noului stadion de fotbal.


Premierul a mai spus ca tot in sedinta vor aproba deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, la Beba Veche.

”Am vrut sa facem aceasta sedinta de Guvern la Timisoara in semn de respect pentru toti locuitorii din Timis. Este un semnal clar pe care Guvernul României il da astazi. Judetul Timis merita si are dreptul sa aiba parte de investitii guvernamentale mari, pe masura contributiei pe care o are la PIB-ul României”, a spus premierul in sedinta.

Seful Executivului a mai spus ca trebuie sa spunem lucrurilor pe nume, ca in Banat Timisul a fost vaduvit mult prea mult timp de proiecte majore, desi este unul dintre polii de crestere economica ai tarii.

”In 30 de ani, prea putini din banii cetatenilor din Timis s-au intors aici in investitii care sa le faca viata oamenilor mai buna. Vrem sa schimbam aceasta situatie si de aceea am venit astazi cu proiecte concrete, care au un impact major asupra dezvoltarii judetului”, a subliniat premierul Ciolacu.

El a anuntat ca Guvernul demareaza procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timisoara.

”Este un obiectiv foarte important pentru vietile a zeci de mii de pacienti, o investitie PNRR de peste 230 de milioane de euro. Noul institut va avea 250 de paturi si ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale. Vor fi dotari de ultima ora pentru analize de laborator, imagistica, bloc operator, terapie intensiva si centru pentru transplant. Asta dupa ce deja am aprobat construirea cu tot cu aparatura a Spitalului de Mari Arsi”, a spus Ciolacu la Timisoara.

Premierul a mai afirmat ca un alt proiect foarte asteptat pe plan local de zeci de mii de suporteri este constructia noului stadion de fotbal.

”Anul trecut, impreuna cu doi timisoreni, ministrul transporturilor, domnul Grindeanu si cu presedintele Camerei Deputatilor, domnul Alfred Simonis, m-am intâlnit cu liderii galeriei lui Poli Timisoara. Le-am promis ca vom demara acest proiect si azi, ne tinem de cuvânt: aprobam indicatorii tehnico-economici pentru Stadionul Dan Paltinisanu. Va fi o arena moderna, de 30 de mii de locuri, unde vom investi peste 165 de milioane de euro. Sper sa ma primiti si pe mine la galerie, la meci”, a completat premierul.

Premierul a mai anuntat ca tot in sedinta vor aproba deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, la Beba Veche.
”Este un obiectiv din lunga lista de investitii in infrastructura, aflate in derulare in judetul Timis, ca de altfel in intreaga tara”, a precizat Ciolacu. (I.P.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply