Candidatura lui Pavel Teodor la un nou mandat de primar al orasului Recas, anulata de Judecatoria Timisoara! Contestatia a fost depusa de AUR Timis

Candidatura lui Pavel Teodor la un nou mandat in fruntea Primariei Recas, din partea PSD, a fost contestata de Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR), Filiala Timis. “Este incompatibil in a detine functii publice, avand in vedere antecedentele penale ale acestuia”, este motivatia AUR.


Paradoxal, desi contestatia AUR la adresa candidaturii lui Pavel Teodor parea o gluma electorala, Judecatoria Timisoara a decis ca primarul din Recas nu este eligibil pentru functia de primar.

„Admite contestatia formulata de contestatorul Partidul Parlamentar Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) – Filiala AUR Timis, in contradictoriu cu intimatii Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 9 Recas si Pavel Teodor, astfel cum a fost precizata. Anuleaza Hotararea nr. 2 din data de 22.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 9, Oras Recas, judetul Timis, si, pe cale de consecinta, respinge candidatura intimatului Pavel Teodor, propusa de catre Partidul Social Democrat, la functia de primar al Orasului Recas, judetul Timis. Cu drept de apel, in termen de 24 de ore de la pronuntare”, se mentioneaza in Hotararea nr. 13307/2024 din 26.04.2024.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR), Filiala Timis a contestat, de asemenea, si candidatura lui Luchian Savu, din comuna Sandra, insa, in acest caz, actiunea a fost respinsa. „Respinge contestatia formulata de contestatorul Partidul Parlamentar Alianta pentru Unirea Romanilor (A.U.R.) – Filiala A.U.R. Timis, in contradictoriu cu intimatul Luchian Savu, ca neintemeiata”, a decis Judecatoria Timisoara.

„Judecatoria Timisoara a aprobat contestatiile noastre, prin hotarari definitive, iar acestia nu mai pot candida la alegerile locale din 9 iunie 2024”, informeaza AUR Timis, prin intermediul unui comunicat de presa. (Mara Ion)

UPDATE: Tribunalul Timis a admis, in sedinta de azi, 27.04.2024, apelul AUR Timis impotriva hotararii Judecatoriei Timisoara privind candidatura lui Luchian Savu la Primaria Sandra.

“Admite cererea de apel formulata de apelantul Partidul Parlamentar pentru Unirea Romanilor (AUR) – Filiala AUR Timis impotriva impotriva sentintei civile nr. 13168/26.04.2024 pronuntata de Judecatoria Timisoara in dosarul nr. 15658/325/2024 in contradictoriu cu intimatii Savu Luchian si Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 87 Comuna Sandra si, in consecinta: Schimba in tot sentinta civila apelata in sensul ca: Admite contestatia formulata de Partidul Parlamentar pentru Unirea Romanilor (AUR) – Filiala AUR Timis impotriva Hotararii nr. 1/23.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 87 Comuna Sandra. Anulează hotararea contestata si, pe cale de consecinta, respinge propunerea de candidatura a intimatului Savu Luchian pentru functia de primar al Comunei Sandra propusă de Alianta PSD PNL. Fara cheltuieli de judecata. Definitiva.”

In cazul apelului formulat de Pavel Teodor, care a contestat hotararea Judecatoriei Timisoara de a-i anula candidatura la Primaria Recas, Tribunalul Timis a decis sa mentina solutia instantei de fond. “Respinge cererea de apel formulată de apelantul Pavel Teodor impotriva sentintei civile nr. 13307/26.04.2024 pronuntata de Judecatoria Timisoara in dosarul nr. 15659/325/2024 in contradictoriu cu intimatii Partidul Parlamentar pentru Unirea Romanilor (AUR) – Filiala AUR Timis si Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 9 Recas. Fara cheltuieli de judecata. Definitiva”. se mentioneaza in Hotararea nr. 507/2024 pronuntata in 27.04.2024.

UPDATE 2: “Stimati colegi, in urma sedintei s-au luat urmatoarele 2 hotarari:
1. Validarea candidaturii lui Pavel Aurel Adrian pentru primaria Recas
2. ⁠Validarea candidaturii lui Savu Natanael pentru primaria Sandra

Unanimitate pentru ambele hotarari!”

Leave a Reply