Dezastru pe soselele patriei! Politistii rutieri au retinut aproape 900 de permise de conducere, in cadrul operatiunii “Blocada”

Politistii rutieri au constatat, in ultimele 24 de ore, peste 100 de infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, au retinut 870 de permise de conducere, dintre care 397 pentru viteza, 44 pentru alcool si 13 pentru droguri si au retras 375 de certificate de inmatriculare, potrivit unui comunicat al Politiei Romane, transmite Agerpres.


Un numar de 357 dintre cele 870 de permise de conducere au fost retinute in cadrul actiunii „Blocada”, organizata din dispozitia conducerii Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea/combaterea unor situatii de risc si mentinerea unui climat de ordine publica. De asemenea, dintre cele 375 de certificate de inmatriculare, 170 au fost retrase in cadrul „Blocada”.

Nu in ultimul rand, dintre cele peste 100 de infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice 19 au fost constatate prin „Blocada”.

Politistii au aplicat peste 10.000 de amenzi de aproape 4,2 de milioane de lei pentru alte nereguli constatate.

Politistii au actionat, vineri, la nivel national, pentru a preveni faptele antisociale, organizand 437 de actiuni si au intervenit la 2.469 de evenimente, dintre care 2.044 au fost sesizate de cetateni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 22 de persoane urmarite national sau international, fata de care au fost luate masurile legale. In cauzele instrumentate au fost dispuse 105 de masuri preventive.

Tot vineri, in cadrul actiunii „Blocada”, dispozitivele curente au fost suplimentate, astfel ca, la nivel national, peste 3.800 de politisti si jandarmi au actionat, in sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice, prevenirea faptelor cu violenta, a traficului si consumului de droguri, precum si pentru cresterea gradului de siguranta rutiera.

Au fost organizate 410 filtre, in cadrul activitatilor desfasurate, fiind verificate 6.754 de autovehicule si legitimate 10.863 de persoane.

Actiunile pentru prevenirea accidentelor de circulatie si cresterea sigurantei in trafic au continuat, fiind efectuate 2.989 testari cu dispozitive etilotest/alcooltest si 143 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducatorilor aflati sub influenta substantelor psihoactive. (V.E.)

Leave a Reply