Alianta Dreapta Unita: Fostul lider al PNL Timis, Alin Nica, si-a depus candidatura pentru un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean

Alin Nica a fost prezentat, intr-un cadru oficial, la Cinema Timis, drept candidat al partidului Forta Dreptei, respectiv al Aliantei Dreapta Unita, pentru obtinerea mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Timis in urmatoarea legislatura. Alaturi de el au fost toti liderii filialelor locale ale partidelor membre ale aliantei, dar si Ludovic Orban, presedintele Forta Dreptei


Ludovic Orban, presedintele partidului Dreapta Unita, a spus ca acum in Timis se da una dintre cele mai importante lupte politice ale momentului.

Se da una dintre cele mai importante batalii pentru Romania, pentru  ca Timisul este o citadela a democratiei, a civilizatiei, a bunului simt, a drepturilor si libertatilor individuale. Timisoara si Timisul nu au voie sa devina prizonierul PSD. Eu nu sunt Robu – PSD. Sunt convins ca niciunul dintre dumneavoastra nu sunteti Robu – PSD.

Noi suntem oameni liberi, suntem oameni care traim pe propriile picioare si oameni care nu ne facem «frate cu dracu’» ca sa ne atingem obiectivele in viata. Astazi am venit sa imi bag mana in foc pentru Alin Nica (…) Pe de alta parte, nimeni nu poate sa spuna despre Alin Nica altceva decat ca este un liberal autentic. Si vreau ca acest mesaj sa il transmitem catre toti timisorenii si catre toti timisenii: ca liberalii autentici sunt in Forta Dreptei si in Alianta Dreapta Unita, care se bate cu toata forta pentru a impiedica capturarea Timisoarei si a judetului Timis de catre ciuma rosie”, a spus Ludovic Orban.

Claudiu Chira, seful filialei Timis a Forta Dreptei, a spus ca se felicita ca in urma cu cativa ani a renuntat, dupa 17 ani, la calitatea de membru al PNL.

Acum doi an si jumatate am luat decizia sa ple din PNL, si ma felicit pentru treaba asta, pentru ca daca nu as fi facut exit-ul atunci, saptamana aceasta ar fi trebuit sa merg la brat cu urmasii lui Iliescu prin centrul Timisoarei.

Si cat de mare ar fi fost rusinea pe mine, pe toata familia mea, pe toti prietenii mei, ca eu, dupa 17 ani de liberalism, sa ma plimb cu Ciolacu, cu Simonis, sa ma plimb prin centru, sa ma vada toata lumea. Rusine mai mare pentru un timisorean sa se plimbe prin Centru, brat la brat cu urmasii lui Iliescu, nu cred ca exista”, a declarat Claudiu Chira.

E foarte important cine va conduce acest judet, a spus Ligia Dugulescu, sefa filialei Timis a PMP, parte din Alianta Dreapta Unita.

Cine va conduce acest judet important, prosper, prestigios, dar cu atat de multe nevoi inca. Avem aici doi lideri ce iubesc oamenii, orasul nostru si judetul. Reusita noastra in 9 iunie va fi sa ii avem in continuare alesi pentru a continua proiectele aflate in derulare si a le implementa pe cele noi”, a subliniat Dugulescu.

Dominic Fritz, liderul USR Timis si candidatul Aliantei pentru un nou mandat de primar la Timisoara, a admis ca nu se gandea ca va ajunge la o asemenea colaborare cu Alin Nica, dar discutiile purtate in ultimele zile cu acestea l-a facut sa il cunoasca mai bine si sa il aprecieze.

”Adevarul este ca daca mi-ati fi spus acum doua sau trei luni, ca vom fi aici impreuna, pentru a ne da mana pentru un proiect administrativ,  cum a fost Capitala Europeana a  Culturii, ci si pentru un proiect comun, politic, as fi spus sa faceti glumele cu altcineva. Dar, astazi suntem aici si nu este o gluma, pentru ca situatia in Romania s-a schimbat radical si pentru ca amandoi, Alin Nica si eu, trebuie sa aparam democratia in Romania, in Timis si in Timisoara. (…) Aceasta este o lupta pentru valorile Timisoarei, pentru valorile Banatului si este o lupta mult mai importanta decat fiecare dintre noi. Alin Nica si eu impartasim aceleasi valori”, a spus Dominic Fritz.

El a insistat asupra necesitatii evidente a regionalizarii si a raului absolut administrativ, care este centralismul si ”clica celor care profita de centralismul Romaniei.
Aici, acasa, nu facem pact cu diavolul. Nu suntem interesati de asta. Pentru ca Timisoara si Timisul intotdeauna au luptat impotriva acestor combinatii, intotdeauna am luptat pentru mai multa autonomie, pentru mai multa libertate, pentru mai multa descentralizare. Am luptat impotriva cancerului centralismului din Romania. Si asta este lupta pe care o ducem in 9 iunie”, a mai  spus Fritz.

Alin Nica a comparat alianta PSD-PNL cu Frankenstein, spunand ca acest partid nu s-a schimbat si nu se va schimba niciodata.

De altfel, chiar Forta Dreptei l-a propus pe Nica drept candidat in cadrul aliantei.

Bunul simt si responsabilitatea sunt principii pe care nu le gasim prea mult in politica romaneasca. Daca ai bun simt si responsabilitate esti fraier, e o slabiciune. Politicianul de azi este cum sa ii fie bine, cum sa se combine, cum sa ambaleze frumos mizeria si lipsa de competenta si sa imbrace in haine de firma diletantismul si lipsa de performanta.

Sunt lucruri cu care m-am luptat de 20 de ani. (…) PSD este un partid care vrea sa tina Romania in saracie, pentru a fi mai usor de cumparat. La Timisoara nu merge, cu mita electorala, cu mita din banii nostri. (…)

Ma bucur ca am alaturi colegi cu studii superioare, cu experienta profesionala, unii si cu o experienta politica care acum le va fi de folos in aceasta lupta feroce pe care o avem de dat cu acest PSD-PNL, un Frankenstein al politicii romanesti, o ciudatenie.

Chiar daca aceasta lupta pare inegala, ca intre David si Goliat – poate ca este cam mult spus Goliat – avem cu totii instrumente prin care putem sa sanctionam si doboram aceasta fiara: stampila din 9 iunie. In 9 iunie nu ne ramane de facut decat sa ne mobilizam pentru ca Timisoara si Timisul merita sansa de a fi rupti de sub aceasta cangrena pe care PSD a aruncat-o in aceasta tara”, a spus Nica. (Mara Ion)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply