Traficanti care vindeau droguri consumatorilor din Timisoara si Resita, retinuti de procurorii DIICOT

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin au dispus, in data de 29 aprilie, retinerea a 11 inculpati si masura  controlului judiciar fata de alti 9, cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de droguri de risc si mare risc, efectuarea fara drept de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, determinarea sau inlesnirea practicarii prostitutiei si obtinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicarii prostitutiei.


Din cercetarile efectuate a reiesit ca, in perioada 2022  – aprilie 2024, pe raza municipiului Resita, s-au constituit si au actionat doua grupuri infractionale organizate, avand legaturi intre ele, membrii acestora distribuind initial catre consumatori substante susceptibile a avea efect psihoactiv. Ulterior, inculpatii au procurat si comercializat droguri de mare risc, sub forma unor  amestecuri cu alte substante si au atras in activitatea infractionala alte persoane.

Membrii grupurilor infractionale au comercializat drogurile si substantele psihoactive catre consumatori, preponderent tineri, din municipiile Resita si Timisoara, precum si din localitatile limitrofe, la pretul de 50 de lei pentru o doza, unii clienti devenind in timp distribuitori.

De asemenea, profitand de dependenta consumatorilor, i-au instigat la comiterea de infractiuni, primind de la acestia bunuri in vederea valorificarii  precum si sume de bani obtinute  din comiterea acestor fapte.

In urma celor 23 de perchezitii domiciliare efectuate, au fost identificate si ridicate cantitatile de aproximativ 400 grame substanta cu efect psihoactiv, 80 grame canabis, 5 grame cocaina, 5 grame ciuperci uscate susceptibile de a produce efecte halucinogene, 10 grame de substanta cristalina sub forma solida, mai multe cantare electronice si grindere, sumele de peste 10.000 euro si 25.000 lei, o arma neletala supusa autorizarii, detinuta fara drept, precum si alte probe si mijloace  de proba.

Astazi, a fost sesizat judecatorul de drepturi si libertati cu propunere de arestare preventiva a 7 dintre inculpatii retinuti, fata de alti 4 procurorii  DIICOT – Biroul Teritorial Caras-Severin dispunand masura controlului judiciar.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin.

Pe parcursul administrarii probatoriului, activitatile de urmarire penala au fost realizate cu sprijinul politistilor de la Serviciul de Investigatii Criminale, Serviciul Rutier si Politia Municipiului Resita din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin.

Actiunea a beneficiat de sprijinul politistii Brigazilor si Serviciilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si Arad, ai Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin, precum si al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean Caras-Severin, ai Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara si al inspectorilor vamali din cadrul Directiei Regionale Vamale Timisoara.

Activitatile au fost realizate cu sprijinul Biroului de Analiza a Informatiilor Caras-Severin.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Biroul Tehnic si de Criminalistica din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrala si  Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana. (I.P.)

Leave a Reply