Dominic Fritz: „Toate contestatiile impotriva candidaturii mele la Primaria Timisoarei, respinse definitiv. Ma veti gasi pe buletinele de vot”

Instantele au avut de lucru de sarbatori. Impotriva validarii candidaturii mele pentru un nou mandat de primar s-au depus nu una, nu doua, nu trei, nu patru, ci cinci contestatii in instanta. Toate au fost respinse definitiv. Ma veti gasi pe buletinul de vot.


Din cei 10 candidati, eu sunt singurul a carui candidatura a fost contestata. Cele 5 contestatii nu au fost vreo farsa sau o gluma proasta a cuiva, care nu stie ce face. Ele au avut doua mize: prima, alegerile sa se decida de instante, nu de cetateni. Doar ca nu asa functioneaza democratia.

A doua miza: sa planeze asupra candidaturii mele – si asupra viitorului meu mandat – o umbra de ilegitimitate. Contracandidatul meu, Nicolae Robu, propaga acest narativ de cand a pierdut alegerile in 2020: “Fritz a falsificat acte si a fentat legea la candidatura, are dosare penale pentru asta, de ce nu se activeaza DNA, daca nu-l arunca nimeni in puscarie inseamna ca e sustinut de servicii, un primar ilegitim!”

Este un narativ profund anti-democratic si anti-timisorean. O poveste care nu da nici 2 lei pe votul si vointa voastra.

Tinta contestatiilor, atacurilor, manipularilor nu sunt eu, ci sunteti voi. Si sunt sigur ca veti rezista. La fel cum va promit ca voi rezista si eu. Si impreuna vom apara demnitatea Timisoarei in 9 iunie. Ei stiu sa arunce cu contestatii si noroi.

Noi stim sa castigam.

(Dominic Fritz)

Leave a Reply