Universitatea de Vest din Timisoara decerneaza titlul de Doctor Honoris Causa judecatoarei Iulia Antoanella Motoc

Universitatea de Vest din Timisoara va decerna, la propunerea Facultatii de Drept, titlul de Doctor Honoris Causa doamnei Iulia Antoanella Motoc, profesor al Universitatii din Bucuresti, judecator al Curtii Penale Internationale si fost judecator al Curtii Europene a Drepturilor Omului.


Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa va avea loc luni, 13 mai 2024, ora 11, in Amfiteatrul A01 al Universitatii de Vest din Timisoara.

In acest context academic, judecatoarea Iulia Motoc va participa la Conferinta Judecatorilor Internationali ai Romaniei, un eveniment organizat de Facultatea de Drept din Timisoara care ofera ocazia unui dialog cu – si intre – judecatorii din Romania care activeaza in cadrul instantelor internationale si europene, subliniind rolul lor fundamental in interpretarea si aplicarea dreptului.

La conferinta sunt invitati sa participe, de asemenea, fosti judecatori romani ai instantelor internationale si europene, reprezentanti ai autoritatilor si institutiilor care contribuie la infaptuirea actului de justitie, precum si profesori de la facultati de drept de prestigiu din Romania. Printre invitatii de prestigiu, alaturi de judecatoarea Iulia Motoc, se vor afla Valeriu Stoica, fostul ministru al Justitiei, Alex Florenta, Procurorul General al Romaniei, judecatoarea Corina Corbu, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dar si avocatul Traian Briciu, presedintele Uniunii Nationale a Avocatilor din Romania.

Conferinta este ocazionata de aniversarea a 80 de ani de la infiintarea Universitatii de Vest din Timisoara si se inscrie in seria de evenimente prin care universitatea marcheaza acest moment. (G.I.)

Leave a Reply