PSD Timis: Candidatul Aliantei Dreapta Unita la Primartia Satchinez a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru luare de mita

Sloganul “Fara penali in functii publice” a fost doar o fumigena aruncata de catre USR si preluata acum de Alianta Dreapta Unita pentru a-si demonstra puritatea in fata electoratului.


Spunem asta pentru ca, in realitate, lucrurile stau exact pe dos, iar aliatii de dreapta nu doar ca au pe liste oameni cu probleme penale, dar participa la intalniri electorale pentru a-i sustine pe acestia. Lideri locali si nationali, precum Ludovic Orban sau Alin Nica s-au afisat, ieri, cu un candidat condamnat, in trecut, la inchisoare.

Studiul de caz este comuna Satchinez, unde candidatul Aliantei Dreapta Unita, Ioan Dan, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, iar suspendarea pedepsei privative de libertate a venit ca urmare a recunoasterii faptelor.

Actualul candidat sustinut de USR si Forta Dreptei a fost filmat in timp ce primea spaga de la un om de afaceri care trebuia sa incheie un contract cu primaria Satchinez, institutie condusa la acea vreme chiar de Ioan Dan.

Ieri, in comuna timiseana Satchinez, a avut loc lansarea candidaturii lui Ioan Dan la functia de primar al localitatii, iar alaturi i-au stat doi oameni care, chipurile, lupta impotriva penalilor: Ludovic Orban si Alin Nica. Sustinut atat de Forta Dreptei cat si de USR, Ioan Dan incearca sa recucereasca fotoliul de primar si face transfer de imagine de la lideri politici catre el.

Explicatii pentru ceea ce se intampla trebuie sa dea Alin Nica si Dominic Fritz, liderii judeteni ai Dreptei Unite, cei doi politicieni fiind nevoiti sa explice cum sprijina in acelasi timp o candidatura a unui condamnat la inchisoare pentru spaga, dar si initiativa “Fara penali in functii publice”. (PSD Timis)

Leave a Reply