Un cunoscut interlop din Timisoara, ranit grav in timp ce incerca sa arunce in aer un bancomat din Italia! Explozia prematura i-ar fi retezat un brat

Jaful perfect s-a transformat intr-un film de groaza. Un infractor roman si-a pierdut un brat dupa ce explozibilul pe care l-a folosit pentru a arunca in aer un bancomat din Italia s-a declansat mai devreme. Complicii sai l-au lasat abandonat in agonie si au fugit. Bandele de romani care folosesc metoda de jaf numita “marmota” au speriat Peninsula. Dar, culmea, a fost adus la noi de membrii mafiei italiene ‘Ndrangheta.


Tentativa de jaf a avut loc in noaptea de 3 spre 4 mai, in orasul italian Cattolica, din nordul tarii. Lucian Mihaltan, un cunoscut interlop din Timisoara, a fost membrul bandei care si-a asumat misiunea de a arunca in aer bancomatul.

A folosit asa-zisa metoda marmota sau Devil’s Pizza, adica a strecurat un material explozibil in fanta bancomatului. Dar deflagratia a avut loc mai devreme decat se astepta. Suflul exploziei i-a retezat bratul drept din umar.

Carabinierii, care au venit de urgenta, l-au gasit intr-o balta de sange, parasit de complicii sai.

Mihaltan facea parte dintr-o gruparea de crima organizata din vestul Romaniei care dadea spargeri in vile de lux. A fost inchis si eliberat, iar mai apoi a fugit din tara.

Anchetatorii incearca acum sa afle de la el cine a mai participat la tentativa de jaf. Metoda folosita pentru a arunca in aer bancomatul a fost nascocita de temuta mafie italiana N’Drangheta.

In 2019, o serie de explozii la bancomate a zguduit Timisoara, Arad sau Brasov la interval de cateva saptamani. Jafuri similare au fost si in sudul tarii, in Teleorman, Giurgiu si Calarasi. Totul a culminat cu un atac chiar in centrul Bucurestiului.

Politistii constatau atunci ca tara a fost impartita in trei zone de bandele de criminali, scolite in Italia. In 2022, tinta au fost bancomatele din Mamaia si Castelu. Aici, deflagratia a spulberat inclusiv geamurile sectiei de politie din apropiere.

Vinovatii au fost prinsi dupa un nou jaf cu explozie, la Constanta. Printre ei se numara si Katia Sanginesi, o italianca de 55 de ani, membra a temutei N’Drangheta. Doi ani mai tarziu s-a intors roata. Interlopii romani au inceput sa arunce bancomate in peninsula.

Un raport Europol arata ca bandele de infractori romani activeaza in prezent in tot vestul Europei. Au si particularitatea lor – nu primesc in randurile lor criminali de alte nationalitati. (I.P.)

Sursa: Ziua de Vest 

Leave a Reply