VIDEO Serenadele Studentesti / Festivitate in premiera pentru Timisoara organizata de studentii anului VI din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie

Studentii anului VI din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara au organizat, in ultimile zile, o festivitate cu totul speciala, care poate deveni o frumoasa traditie universitara. „Serenadele Studentesti”, momente artistice unice si memorabile, au rasunat in curtea spitalelor din Timisoara, la Spitalul Judetean, Spitalul Municipal, Spitalul de Copii, Institutul de Cardiologie si Spitalul de Boli Infectioase, pornind in periplul festiv chiar in fata UMF, spre bucuria nedisimulata a profesorilor, medicilor, parintilor si a altor spectatori de ocazie.


„Este pentru prima data cand universitatea noastra organizeaza aceasta frumoasa festivitate, traditie universitara in multe alte centre, si studentii au fost incantati sa aiba alaturi de ei conducerea universitatii si cadrele didactice.

Serenadele Studentesti este un eveniment deosebit, un mic concert realizat de catre studentii anului VI. Acestia au impartasit cu membrii comunitatii academice versurile inspirate din trairile si amintirile lor din cei sase ani de facultate, puse pe linii melodice celebre, creand astfel un moment autentic si memorabil”, este mesajul transmis de conducerea UMF Timisoara.

„Au cantat si ne-au incantat. Studentii anului 6 din cadrul UMF au creat un moment artistic autentic si memorabil, astazi, in curtea spitalului nostru. Versurile melodiilor lor sunt inspirate din trairile si amintirile din cei sase ani de facultate.

“Serenadele Studentesti” reprezinta un eveniment cu totul special care ar putea deveni o frumoasa traditie universitara a viitorilor doctori care, la sfarsitul acestui an, dupa absolvire, vor da examenul care le va defini parcursul profesional in Medicina”, si-au exprimat bucuria momentului si medicii din conducerea Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie din Timisoara.

„Ne bucura foarte mult! Ei s-au organizat exceptional pentru acest eveniment care s-a desfasurat in locatia Clinicile Noi. Le multumim pentru toate eforturile lor si pentru entuziasmul cu care s-au prezentat astazi in fata noastra, a tuturor, si a bolnavilor si a cadrelor medicale”, i-a felicitat pe viitorii medici si Ramona Gidea, directorul de Ingrijiri medicale din cadrul Spitalului Clinic Municipal din Timisoara.

„A fost destul de greu pentru ca intotdeauna prima data, prima editie, cred ca este cea mai grea – pentru ca nu avem un contur dupa care sa ne luam. A fost greu pana ne-am adunat, pana ne-am organizat sa scriem versurile, pentru ca toate versurile sunt scrise in totalitate de noi, puse pe piese celebre, pe slagare.

Si partea organizatorica, aprobarea spitalelor, aprobarea de la primarie si toate acestea au fost de fapt cele mai mari provocari. Chiar am avut parte de oameni minunati si de mare deschidere din partea lor”, a declarat pentru jurnalistii publicatiei TION „dirijorul” grupului de serenada si viitorul medic ATI, Cristian Biclea. (E.T.)

Leave a Reply