VIDEO / Discurs incendiar al lui Alfred Simonis de la tribuna lansarii in cursa pentru presedintia CJ Timis! “Cum sa fii al treilea om in stat, daca n-ai unde sa-ti duci copilul la spital cand ai o problema cu el !?”

Alfred Simonis a avut parte, joi seara, la Sala Constantin Jude, de o lansare speciala, cu un show electoral, a candidaturii sale la functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis, alaturi cu propunerile coalitiei PSD PNL a listei de consilieri judeteni propusi pentru alegerile locale din iunie.


Alaturi de Simonis s-a aflat cel care  spunea ca l-a lansat in politica mare, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Am sa fiu foarte sincer sa va spun ca, la prima impresie, nu mi-a placut de el (n.r, Simonis). Sincer, era foarte tanar, foarte agitat, asa cum il stiti cu totii, dornic sa se afirme intr-o forma din asta enervanta. Cam asta era prima impresie pe care mi-a facut-o Fredi acum, repet, vreo 15 – 20 de ani.

Dupa o serie de discutii si momente avute in interiorul organizatiei noastre, dupa am inceput sa-l descifrez asa, ca personalitate, pe Fredi, am inceput sa imi dau seama ce fel de om e si cum gandeste si, totodata, am inceput sa ma gandesc eu ca toate acele lucruri pe care le-am vazut la prima vedere pot fi folositoare si puse in folosul organizatiei noastre, avand in vedere dinamica relatiilor de partid si asa ca l-am luat si l-am promovat si l-am facut sef la TSD Timisoara.

Chiar n-am stiut atunci ca Fredi a fost persoana, una dintre persoanele, daca nu chiar cea care mi-a fost cea mai loiala in viata mea. Nu doar politica, dar in primul rand politica.

Fredi a fost alaturi de mine in doua momente. Unul dintre ele, stiti cu totii, stie toata Romania asa prin 2017, altul a fost un pic mai inainte, cand iarasi trecusem in interiorul organizatiei printr-un moment dificil. Altfel, Simonis are potentialul si are o miza aceea de a restabili locul judetului nostru in Romania. (…)

Va cer astazi sa credeti in capacitatea lui Fredi de a conduce acest judet si de a reconstrui tot ce s-a pierdut si de a obtine tot ce este posibil pentru judetul nostru. Stiu ca odata cu alegerile din 9 iunie, Timisoara si Timis vor intra pe o noua directie, pe un nou fagas. (…)

Am lucrat cu domnul Robu, am fost viceprimar si am facut echipa pana la plecarea mea in Parlament in toamna anului 2012. Si va spun un lucru este esential sa existe colaborare intre Timisoara si Timis, intre primar si presedintele Consiliului Judetean, pentru a face proiecte, pentru a atrage bani, pentru a dezvolta judetul nostru.

Tandemul Simonis – Robu este sansa Timisului si a Timisoarei. Cred ca daca se va pierde aceasta sansa, nu ne vor mai ramane nici macar sperantele pe care le avem acum si le-am avut in ultimii ani”, a declarat Sorin Grindeanu, la evenimentul de lansare a colegului sau.

Desigur, de la lansare nu putea lipsit partea liberala a duo-ului pentru alegerile locale, Nicolae Robu, candidatul pentru functia de primar al Timisoarei. Discursul sau a fost orientat… spre problema sa, adica Timisoara, insistand asupra dezastrului pe care l-ar fi lasat in urma, dupa patru ani, actuala administratie.

”Ma doare sufletul, credeti-ma. Si m-a durut in toti acesti ani sa vad cum orasul nostru este pe un tobogan, sa vad nu ca stagneaza, ci ca traieste un declin, un declin cumplit.

Daca vom castiga si sunt increzator ca vom castiga in acest an de altele, Simonis, presedinte al Consiliul Judetean si eu primar al Timisoarei. Vom reda Timisoarei stralucirea de altadata. Vom face Timisoara mai tare ca oricand, cum imi place mie sa spun mai tare ca oricand.

Putem asta si avem si inclinatia de a ne darui total, pentru a sta, disponibilitatea de a ne darui total. Sunt emotionat, credeti-ma, am facut in acesti ani si cateva lucruri au fost surprinse aici in acei 8 ani. Multe si au ramas multe de facut.  (…)

Trebuie sa facem ca in orasul nostru calitatea vietii sa fie cat mai sus si poate fi extrem de sus. Avem toate conditiile pentru asta. Avem o economie puternica. Noi am fost pe locul intai in 2020 si cred ca tot pe locul intai suntem. (…) Am avut o colaborare buna cu Altfel Simonis”, a spus si Robu.

Omul zilei, Alfred Simonis, a spus ca lasa cu drag a trei functie in stat, cea de sef al Camerei Deputatilor, pentru prima in Timis. Degeaba esti sef mare, daca acasa nu ai unde sa duci un copil cu probleme de sanatate la spital sau sa ai parte de o infrastructura decenta.

S-a facut referire la a 3-a functie in stat. De aceea am spus ca las bucuros a a treia functie in statul roman, bucuros si relaxat pentru a candida la prima functie in judetul Timis, pentru a redeveni judetul de altadata.

Sa revenim acolo unde ne este locul, acolo unde este locul judetului Timis, in fruntea clasamentului judetelor din Romania. De aceea las bucuros a 3-a pozitie in stat, sa ma asigur ca investitiile nu sunt doar obtinute, sa ne asiguram impreuna ca sunt si implementate corect si eficient. Pana la urma, ce sens are, oameni?

Cum sa fii al treilea om in stat, al doilea, primul, al 17-lea, daca n-ai unde sa-ti duci copilul la spital cand ai o problema cu el, daca nu poti sa te bucuri de infrastructura sanitara, daca nu poti sa-ti duci parintele atunci cand are o problema, sa faca un RMN si pana de curand trebuia sa stai doua luni.

Se intampla asta daca stai ore in trafic, cu ce te bucuri ca esti prim, al 2-lea al 3-lea al 5-lea om in stat daca faci o ora de pe pe autostrada care trece pe langa Timisoara pana ajunge Timisoara, daca n-ai centura si de la Sag pana la Giroc trebuie sa faci 40 de minute in loc sa faci cinci, daca n-ai un stadion in care sa joace echipa favorita, daca n-ai o sala polivalenta in care sa poti sa organizezi competitii sportive, dar si actiuni culturale.

Ce sens are al catelea om esti din stat, daca nu te poti bucura de toate acestea?”, a spus Alfred Simonis, la lansarea candidaturii sale la functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis.”, a fost discursul lui Simonis.

La final, el a spus ca va da totul pentru sustinerea Timisului. (I.P.)

Sursa: Ziua de Vest

One thought on “VIDEO / Discurs incendiar al lui Alfred Simonis de la tribuna lansarii in cursa pentru presedintia CJ Timis! “Cum sa fii al treilea om in stat, daca n-ai unde sa-ti duci copilul la spital cand ai o problema cu el !?”

Leave a Reply