Flagrant! Doi politisti au refuzat o mita de 3.000 de lei si au sesizat DGA pentru retinerea unui patron descurcaret

Doi ofiteri de politie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui au respins mita oferita de un lucrator economic cu ocazia unui control si au formulat denunt la DGA – SJA Vaslui privind savarsirea infractiunii de dare de mita.


Ca urmare a acestei situatii, duminica, 19 mai 2024, ofiterii de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, au organizat si prins in flagrant un barbat in timp ce oferea suma de 3.000 de lei celor doi ofiteri de politie.

Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre Marcel Gifu, fost primar al comunei Pogana din Vaslui, actual candidat PSD pentru un nou mandat de edil-sef.

In fapt, in cursul zilei de ieri, in jurul orei 11,40, politistii au efectuat un control la o societate comerciala situata in comuna Pogana, judetul Vaslui, administrata de sotia celui in cauza, iar pentru a nu se lua masurile legale fata de neregulile constatate, acesta a promis ca le va remite politistilor suma de 2.000 de lei.

In urma activitatilor desfasurate procurorul de caz a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de persoana prinsa in flagrant pentru dare de mita si retinerea acesteia pentru 24 de ore. Cercetarile continua pentru documentarea intregii situatii infractionale. (V.E.)

Leave a Reply