Logani pentru viata, amplu eveniment caritabil organizat de elevii de la Colegiul National CD Loga din Timisoara

Talent. Ambitie. Speranta. Bucurie. Energie. Altruism. Sunt doar cateva dintre ingredientele unui demers caritabil al elevilor Colegiului National Constantin Diaconovici Loga din Timisoara. „Logani pentru viata” – proiect care a avut o prima editie in 2011 – ajunge anul acesta in fata publicului sambata, 1 iunie, de la ora 18, pe scena mare a Teatrului National Mihai Eminescu Timisoara.


Logani pentru viata este un eveniment complex ale carui componente sunt construite si gandite de elevii nostri. Este vorba despre un spectacol de teatru, dans si muzica, dar si despre o expozitie cu vanzare, cu lucrari realizate tot de copii.

Sunt elevi de liceu si gimnaziu care au lucrat impreuna, iar produsul artistic final este unul care cu siguranta va incanta publicul. Dincolo de componenta artistica, trebuie luate in considerare insa, si alte lucruri esentiale. Lucrand la un astfel de proiect, tinerii se pregatesc de fapt pentru viata: invata cum sa se organizeze, cum sa isi descopere si sa isi exploateze adevaratele talente, cum sa devina cu adevarat responsabili”, a declarat Violeta Bontila, director al Colegiului National CD Loga Timisoara

Elementul central al evenimentului caritabil este spectacolul de teatru Ora Londrei, semnat de David Seko, elev in clasa a XII-a, si regizat impreuna cu doamna profesor Simona Gosa. Componenta muzicala a proiectului este coordonata de domnul profesor Otniel Truica.

Prin efortul unei intregi echipe, care se intalneste la intersectia artelor, apare un spectacol inedit, care se adreseaza atat ratiunii, cat si simturilor, atat perceptiei vizuale, cat si intuitiei sau instinctului, deschizand calea catre reflectie si punerea in legatura cu propria existenta a spectatorului.

Spectacolul atinge lumea copiilor, a liceului, fara sa vorbeasca direct despre ea, punand accent pe probleme caracteristice: drumul ales in viata, nesiguranta sau relatiile dificile de familie. „Ora Londrei” este menit sa transmita oamenilor ganduri din cele mai diverse, sa porneasca niste discutii, niste reflectii despre propria existenta, despre lumea din jurul lor, si poate sa gaseasca niste raspunsuri”, spune David Seko

Distributia spectacolului este formata din: Miriam Bausche&Maia Petrariu, Mara Munteanu, Miruna Luca, Damian Marin, Ana Tofana, Carol Stepanov. Acestora li se adauga: Arian Vornicu (prezentator), Iulia Radu Maria Paraschivoiu Alexandra Cretu si Elena Miches (dansatori), Daniel  Micula (tobe), Emanuel Micula (clape), Abel Tarko (chitara bas), Marius Macrescu (chitara electrica), Vlad Cirti (chitara electrica), Vlad Cristelecan (chitara electrica), Alexandra Tamasiloniu, Marc Miskolczi, Silvana Megan, Cynthia Savin, Irina Cretescu, Maria Usurelu, Kristine Tipold, Daria Draghici, Amira Dobrin, Lavinia Turlea, Clarisa Panduru, Lucia Pop, Valentin Hurduzeu, Elias Bahnaru, Stefania Luca, Otilia Fruntelata, Anabelle Frasie, Camelia Kuki, Alexandra Cretu si  Nicolae Grajdeanu (cor), Mara Noemi (asistent de regie), Iulia Radu, Iulia Tuleu si Malina Felea (coregrafie) si Maia Medinski (concept vizual)

Banii stransi in urma acestui eveniment vor fi destinati achizitionarii de aparatura pentru bolnavii de la Spitalul „Louis Turcanu” Timisoara.

Parteneri ai evenimentului sunt Organizatia Salvati Copiii, Asociatia Pune Mana pe Chitara si Teatrul National Mihai Eminescu Timisoara.

(I.P.)

Leave a Reply