Teatrul National din Timisoara lanseaza programul Laborator de Teatru, oferta culturala pentru cei care doresc sa inceapa o cariera in domeniul teatral (P)

Teatrul National din Timisoara lanseaza programul LABORATOR DE TEATRU in cadrul caruia, pe durata lunii iunie a acestui an, ofera ocazia publicului larg, dar si celor care doresc sa inceapa o cariera in domeniul teatral, sa fie mai aproape de aceasta arta fascinanta si de viata cu zi cu zi a Nationalului.


Programul este adiacent spectacolelor lunii iunie si se dezvolta pe trei directii: TREZIRE – repetitie generala cu public, IN SCENA – examene cu public si, nu in ultimul rand, PRIMUL PAS PE SCENA – intalniri cu profesori  de teatru, membri ai trupei de actori a Nationalului timisorean.

Astfel, miercuri, 5 iunie, de la ora 12 si miercuri, 12 iunie, de la ora 19, la Studio UTU va avea loc examenul de disertatie al anului II Master al Facultatii de Muzica si Teatru, cu spectacolul OPT FEMEI de Robert Thomas, traducerea Ioana Stef, in regia conf. univ. dr. Ada Hausvater.

Spectacolul –  o celebra comedie cu tenta politista – ofera partituri savuroase foarte tinerilor actori Laura Girbovan, Maria Leca, Korina Troća, Giorgiana Rancov, Larisa Belcea, Maria Gagea, Jacqueline Kohl si Darie Doklean. Spectacolul – examen face parte din programul In scena, o initiativa a Teatrului National din Timisoara de a deschide drumuri viitorilor actori, studenti si absolventi ai departamentului de arta actorului din cadrul Facultatii de Muzica si Teatru.

Accesul la spectacole este gratuit, in limita locurilor disponibile, si se face nominal, pe baza de inscriere la adresa de e-mail office@tntm.ro, cu textul EXAMEN, urmat de data examenului si de numarul de locuri solicitat.

In continuare, asa cum am anuntat deja, vineri, 14 iunie, de la ora 19, la Sala Mare, Teatrul National din Timisoara ofera publicului ocazia unica de a participa la o repetitie generala pentru spectacolul TREZIRE, semnat de celebrul regizor si actor italian Pippo Delbono, spectacol a carui premiera timisoreana va avea loc in luna decembrie. Teatrul National, in calitate de coproducator, va gazdui pe scena sa, intre 8 si 14 iunie, o serie de repetitii, ultima dintre ele deschizand publicului larg poarta catre universul fascinant al acestui artist unic.

In spiritul participarii publicului la repetitia deschisa, alaturi de Pippo Delbono si compania sa de teatru, accesul  spectatorilor este gratuit, facandu-se in baza inscrierii nominale la adresa de e-mail office@tntm.ro, cu textul PIPPO DELBONO, urmat de numarul de locuri solicitat.

Spectacolul TREZIRE / IL RISVEGLIO de Pippo Delbono este o coproductie Emilia Romagna Teatro ERT / Teatro Nazionale, in calitate de producator executiv si Teatro Stabile din Bolzano, Teatro Metastasio din Prato, Théatre de Liège, Sibiu International Theatre Festival / Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul National „Mihai Eminescu” din Timisoara, Institutul Italian de Cultura din Bucuresti, TPE – Teatro Piemonte Europa/Festival delle Colline Torinesi si Théatre Gymnase-Bernardines din Marsilia, in calitate de coproducatori, in colaborare cu Centro Servizi Culturali Santa Chiara, Trento si Le Manège Maubeuge – Scène Nationale.

Nu in ultimul rand, proiectul PRIMUL PAS PE SCENA este o initiativa realizata in cadrul parteneriatului dintre Teatrul National si Facultatea de Muzica si Teatru din cadrul Universitatii de Vest. Proiectul propune absolventilor de liceu si celor interesati de a urma o cariera teatrala, o serie de zece intalniri cu actori de calibru ai Teatrului National care si-au asumat pregatirea viitoarelor generatii de actori, in calitate de cadre didactice ale Facultatii de Muzica si Teatru.

Inscrierile au fost lansate de Facultatea de Muzica si Teatru, urmand ca in fiecare sambata din luna iunie, viitorii candidati la sectia de actorie a FMT sa intre in contact cu specificul educatiei artistice si cu perspectivele unei cariere in teatru. (TNT, Geta Petrovici)

Leave a Reply