Pe surse! Politistii din Peciu Nou, agenti de campanie pentru primarul inca in functie. Un cetatean incomod, incatusat in propria bucatarie

Doua echipaje de politie din Peciu Nou au descins, intr-una din serile trecute, la domiciliul unui contestatar al primarului Gabriel Dragan, care, desi nu a opus rezistenta, a fost imobilizat in forta, incatusat si condus la post. Descinderea celor aproape 10 politisti a avut loc, dupa ora 21, in urma unui apel la 112 in care s-a reclamat o cearta intre doi parteneri de viata.


O forma de violenta domestica, din cele cateva enumerate in legislatia penala, care, de regula, se solutioneaza cu o amenda si avertismentul ca, in cazul recidivei, se poate emite un ordin de protectie. Nimic din toate acestea.

Politia din Peciu Nou, in frunte cu primarul Gabriel Dragan, a navalit la domiciliul barbatului, l-au incatusat, l-au tarat in autospeciala de politie, unde a mai fost tinut 30 de minute, pentru declaratii la cald din partea partenerei de viata, si apoi dus la post.

„M-au incatusat la mine in bucatarie. Apoi m-au scos dezbracat din casa, in vazul vecinilor, cu girofaruri la autospecialele parcate in fata casei, si m-au trantit pe o bancheta. Primarul, cu care avusesem cateva contre in zilele dinainte, a incercat sa o convinga pe sotia mea sa ceara un ordin de protectie. Nu a reusit. Apoi, la sediul politiei, au chemat un echipaj Smurd pentru a fi dus la spital.

Le-am spus ca este un abuz si ca nu-mi dau consimtamantul pentru ceea ce vor sa faca. Cea mai vocala agenta, Andreea Sefora (foto 2), a tot insistat sa fiu transportat la spital, printre lectiile de morala pe care incerca sa mi le dea. Am cerut sa mi se acorde dreptul de a da un telefon, dar politistii au refuzat, spunand ca voi avea acces la un telefon doar dupa ce voi fi internat in spital. Voiam sa chem un avocat… In cele din urma, au venit parintii mei si m-au scos din sediul politiei”, ne-a dezvaluit barbatul in varsta de 45 de ani, care a fost abuzat de politisti.

Potrivit unui martor, echipajele de politie au pornit spre casa de unde s-a sunat la 112 doar dupa sosirea primarului. „Stationau cu girofarurile pornite, in fata magazinului din centru, a sosit primarul, le-a dat doua flash-uri si au pornit in misiune”.

Mai mult, viceprimarita Nicoleta Grubacichi (foto 3), a relatat faptul ca este pentru prima data, in cei patru ani de mandat, cand primarul se ocupa personal de un caz de violenta domestica reclamat la 112. Intotdeauna, pana la acest caz, sesizarile la 112 ce vizau certuri in familie erau directionate catre viceprimar.

Reamintim ca, in toamna anului trecut, primarul Gabriel Dragan, scos din ‚joben” de PSD la alegerile locale din 2020, a incercat sa o „mazileasca” pe Nicoleta Grubacichi, sub pretextul ca actiunele sale au scop electoral, insa nu a intrunit numarul de voturi necesar in Consiliul Local.

Disperarea lui Gabriel Dragan, candidat PSD la un nou de mandat de primar, il predispune la abuzuri, cum a fost si incidentul din urma cu doua saptamani. Cu siguranta, electoratul prezent la urne, in 9 iunie, va aprecia mai mult simtul edilitar al Nicoletei Grubacichi, candidatul PNL la Primaria Peciul Nou, decat stilul abuziv al primarul inca in functie, care nu suporta competitia si incerca sa-si reduca la tacere adversarii politici.

Revenind la Politia din Peciu Nou, care s-a transformat in agent de campanie pentru primar, sa mai spunem ca la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a fost inregistrata o plangere, impotriva mai multor agenti de politie, pentru cercetare abuziva si lipsire de libertate in mod ilegal. Unii specialisti in Drept sunt de parere ca si primarul ar putea fi atras in dosarul penal, pentru instigare la cele doua infractiuni. In cazul in care vor fi gasiti vinovati, oamenii legii risca intre 2 si 7 ani de inchisoare.

Potrivit Legii nr. 192/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice, politistii au dreptul de a intra intr-o locuinta, in orice mod, făra mandat si fara acordul reprezentantului legal, printre altele, si pentru a salva viata sau integritatea corporala a unei persoane, dacă exista indicii ca in acel spatiu este o persoana aflata in pericol… (Mara Ion)

Leave a Reply