Aquatim, in lumina reflectoarelor, la EXPOAPA 2024 / “Trebuie sa actionam. Viitorul este acum”, spune directorul general Ilie Vlaicu (P)

In perioada 11-13 iunie 2024, la Brasov, are loc Forumului Regional al Apei Dunare – Europa de Est (pe scurt, EXPOAPA), organizat de Asociatia Romana a Apei. Directorul Aquatim, dr. ing. Ilie Vlaicu, participa la eveniment in calitate de presedinte A.R.A., alaturi de o delegatie formata din cei mai buni specialisti ai companiei noastre.


Cu invitati valorosi, specialisti in domeniul apei, manageri, proiectanti, cercetatori si operatori de servicii de alimentare cu apa si de canalizare din tara si strainatate, EXPOAPA isi propune facilitarea schimbului de idei si solutii aplicative, intr-un cadru oportun pentru consolidarea colaborarilor si parteneriatelor.

91 de firme de profil din tara si din strainatate expun cele mai noi tehnologii in domeniu, pe o suprafata de circa 4000 mp (spatiu interior si exterior).

Agenda evenimentului include seminarii si conferinte dedicate subiectelor de interes major pentru sectorul apei: finantarea sustenabila din tarif a costurilor apei potabile si apei uzate, tendintele actuale in gestionarea pierderilor de apa, digitalizarea operatorilor de apa. Subiectul principal de discutie, insa, va fi cu siguranta viitorul industriei apei in Romania, prezentandu-se solutii integrate de finantare pentru operatorii regionali si administratia publica, pentru a asigura sustenabilitatea pe termen lung.

„Industria apei are un potential enorm pentru a deveni proiectul de tara pe care il doreste ARA. In jurul serviciilor de apa si canalizare se poate structura o intreaga retea care sa sustina si alte domenii conexe – constructii, echipamente specializate, servicii de proiectare, consultanta etc.

Este nevoie de multa munca si de o strategie comuna, bazata pe o stransa colaborare intre reprezentantii institutiilor publice centrale, operatorii regionali de apa, institutiile financiare care pot asigura finantarea proiectelor majore si autoritatile locale, constiente de oportunitatile la nivel local. Trebuie sa actionam. Viitorul este acum!”, a subliniat dr. ing. Ilie Vlaicu, director general Aquatim. (Aquatim SA Timisoara, Crina Chirila)

Leave a Reply