Judecatoarea Ivancu Beatrice-Mihaela a decis suspendarea activitatii BEJ Timis, urmand ca activitatea de validare a rezultatelor votarii sa reinceapa marti dimineata

Biroul Electoral Central a recomandat, in seara zilei de luni, 10 iunie, continuarea procesului electoral, in ciuda oboselii si a caniculei, si a lasat la latitudinea presedintilor birourilor electorale de circumscriptie sa decida intreruperea procedurilor de centralizare a rezultatelor. In aceste conditii, la Timis, judecatoarea Ivancu Beatrice-Mihaela a decis suspendarea suspenda activitatea Biroului Electoral Judetean nr. 37 Timis.


„Intelegand situatia grea in care se deruleaza centralizarea rezultatelor votarii si timpul indelungat de procesare a proceselor-verbale intocmite la nivelul sectiilor de votare, va adresam rugamintea de a lua toate masurile necesare astfel incat procesul electoral sa se deruleze in mod neintrerupt.

In situatia in care decideti sa va asumati raspunderea intreruperii procedurii de centralizare a rezultatelor alegerilor, va rugam sa luati toate masurile necesare in vederea asigurarii predarii-primirii in paza structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a tuturor materialelor folosite in procesul votarii, iar spatiile in care se depoziteaza materialele electorale sa fie predate in paza MAI, reluand activitatea in aceleasi conditii de siguranta”, au transmis, luni seara, reprezentantii Biroului Electoral Central.

Potrivit acestora, „aceste masuri trebuie luate astfel incat sa existe siguranta materialelor si a documentelor rezultate in urma alegerilor, precum si ca nimeni nu va putea, in niciun mod, sa afecteze integritatea acestora”.

Membrii BEJ Timis s-au plans de oboseala, avand in vedere ca au inceput lucrul duminica dimineata la ora 6 si au lucrat la centralizarea proceselor verbale in urma alegerilor de duminica, fara intrerupere pana luni seara.

„Astazi (ieri, n.r.), 10 iunie 2024, incepand cu ora 19, se suspenda activitatea Biroului Electoral Judetean nr. 37 Timis. In acest context, Biroul Circumscriptie Judeteana nr. 37 Timis a hotarat reprogramarea operatiunilor de verificare si centralizare a proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votarii la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European si la alegerile locale din 9 iunie 2024, pentru 11.06.2024, incepand cu ora 9”, a transmis presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie Judeteana nr. 37 Timis, judecatoarea Ivancu Beatrice-Mihaela. (Mara Ion)

Leave a Reply