VIDEO / Pune mana pe chitara, in Cluj-Napoca / Peste 500 de elevi au cantat, in sincron, refrenul piesei “Another Brick in the Wall”

Peste 500 de copii si tineri din toata tara au cantat la chitara, aseara, in sincron, refrenul celebrei piese a trupei Pink Floyd ”Another Brick in the Wall”, in Cluj-Napoca. Festivalul „Pune Mana pe Chitara – Folk & More” are loc in acest weekend, la Cluj-Napoca, avand o longevitate de 10 ani.


“Trupe de chitaristi din toata tara s-au adunat in inima Transilvaniei pentru a-si face corzile auzite. Evenimentul a inceput cu grupurile de chitaristi care au cantat in centrul Clujului: in Piata Universitatii, Strada Muzeului, Piata Avram Iancu, s.a.m.d.”, a titrat Monitorul de Cluj.

Radu Almasan, Emric Emre si multi alti artisti au acompaniat grupurile de tineri. Partea a doua a evenimentului cultural s-a desfasurat in Piata Unirii, unde, de la ora 18, a inceput Serenada de chitara, unde grupuri de tineri din toata tara s-au adunat sa cante impreuna cu mari artisti din industria muzicala ca: Emric Emre; Radu Almasan de la Bosquito si trupele Formula M si Antract.

Atmosfera evenimentului a fost intretinuta de Cristian Hrubaru de la Rock FM. Astfel, piese cunoscute din muzica folk au fost cantate de peste 500 de chitaristi prezenti: „Nebun de Alb”; „Doua Maini”; „Trebuie sa crezi”, o cunoscuta piesa a celor de la The Beatles, Let it be, pentru ca regalul sa fie completat, in plin sezon al examenelor, de piesa celebra a trupei Pink Floyd, ”Another Brick in the Wall”.

Au fost prezente grupuri de chitaristi din toate colturile tarii: Sibiu, Targu Lapus, Satu Mare, Craiova si multe altele. In ciuda zapuselii, pe langa chitaristi, sute de oameni s-au alaturat acestora pentru a canta impreuna cu marii artisti. „Pune mana pe chitara” a continuat cu concertele formatiilor Formula M, de la ora 21, iar de la ora 22 a urcat pe scena vedeta serii, Bosquito.

Conform calendarului examenului de Bacalaureat 2024 facut public de Ministerul Educației, in 8 iulie urmeaza afisarea rezultatelor la probele scrise, pana la ora 12, si depunerea contestatiilor in intervalul orar 12 – 18. (E.T.)

Leave a Reply