Primarul Timisoarei, acuzat de conflict de interese de catre inspectorii ANI / “Voi combate in instanta toata bizareria”, a anuntat Dominic Fritz

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat, azi, 10 iulie, ca mai multi politiciani din tara au fost gasiti, in urma verificarilor inspectorilor de integritate, in conflict de interese. Printre acestia, prefectul de Giurgiu Florentina Stanculescu,  dar si primarul Timisoarei, Dominic Fritz. Potrivit comunicatului ANI, primarul Timisoarei s-ar fi aflat in conflict de interese dupa ce a contractat un imprumut de la o persoana fizica, in campania electorala din 2020, apoi, in calitate de prim, ar fi semnat un act administrativ in favoarea persoanei care l-a imprumutat.


Persoana evaluata a contractat un imprumut in campania electorala de la o persoana fizica. Ulterior, in perioada exercitarii mandatului de primar, in luna noiembrie 2020, a intocmit un act administrativ in folosul societatii reprezentata de persoana fizica, incalcand regimul juridic al conflictelor de interese.

Astfel, persoana evaluata a incalcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019. Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare”, se arata in comunicatul ANI.

La scurt timp dupa acuzatiile ANI, Dominic Fritz a avut o prima reactie, pe pagina sa de Facebook, sub titlul „Mi-au facut si mie un dosarel”.

Agentia Nationala de Integritate considera ca in noiembrie 2020 m-am aflat intr-o situatie de conflict de interese administrativ si propune sa mi se inceteze mandatul. Bineinteles ca tot demersul este absurd si complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate in instanta toata bizareria menita sa mi se lipeasca si mie o eticheta de patat politic.

E ca la Radio Erevan: ei spun ca am participat la elaborarea unui PUZ pentru un beneficiar care mi-a imprumutat bani – doar ca nu am participat, nu a fost beneficiar si nu mi-a imprumutat mie bani. Un arhitect a elaborat documentatia tehnica pentru PUZ-ul unui client. Acel PUZ a trecut toate etapele inainte sa ajung eu primar, cu tot cu semnatura predecesorului meu. Cand am preluat mandatul, lipsea doar votul din Consiliul Local.

Ca sa nu intre o documentatie semnata de fostul primar in noul consiliu, m-au rugat colegii in primele zile de mandat sa semnez inca o data referatul de aprobare care trimite documentatia, fara sa fie schimbata o virgula, in CL.

Arhitectul, care NU este beneficiarul PUZ-ului cum sustine ANI, ci doar l-a elaborat pentru un client, fara sa beneficieze in vreun fel de votarea sau ne-votarea lui, este si consilier local USR. A imprumutat campania de primar din 2020 cu 25.000 lei, suma din care eu personal nu am vazut niciun leu si care au fost restituiti in momentul in care AEP a returnat banii de campanie (asa se finanteaza campaniile electorale in Romania)”, a precizat edilul sef al Timisoarei, convins ca in urmatoarele zile vor veni si alte atacuri la adresa sa. (Mara Ion)

 

Leave a Reply