BREAKING NEWS! Bastanul Ionel Carpaci, care se sustragea executarii unei pedepse de 7 ani de inchisoare primiti in dosarul mafiei imobiliare din Timisoara, a fost capturat la Vama Cenad    Prima parcare supraetajata din Timisoara, care pune la dispozitia soferilor 910 locuri, a fost inaugurata langa Iulius Mall, in urma unei investitii de peste 12,5 milioane de euro    O femeie in varsta de 29 de ani si-a pierdut viata intr-un accident rutier, langa Sandra, dupa ce a pierdut controlul volanului masinii si a izbit un cap de pod     Un tanar din Timisoara a depus o plangere la Sectia 4 Politie, in care sustine ca bodyguarzii firmei de paza de la Openville l-au agresat    Politia Locala Timisoara a aplicat o amenda de 400 de lei femeii de serviciu a Filarmonicii, care a spalat in strada jeep-ul directorului Ioan Garboni     Noul patron al FCSB, Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, a anuntat ca va cere Armatei dreptul de a folosi numele Steaua

EXPLOZIV! Directorul Aeroportului International Timisoara, prins baut la volan, are toate sansele sa-si recupereze permisul de conducere! Un experiment a dovedit ca Tantum, Mentolin si Listerin produc “alcoolemii” de pana la 0,47 mg/litru

experimenrt alcooltest

Directorul Aeroportului International “Traian Vuia” din Timisoara, Daniel Idolu, surprins in trafic, in urma cu cateva zile, cu o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool in aerul expirat, are toate sansele sa scape de acuzatii si sa-si reprimeasca permisul de conducere, in cazul in care face dovada ca, in momentul in care a fost oprit de politisti pe o strada din Dumbravita, “consumase” doar apa de gura, nu si alte licori de-ale lui Bachus.

In conditiile in care tot mai multi soferi semnaleaza faptul ca sunt sanctionati de politisti pentru consum de alcool si raman fara carnet, desi nu s-au atins de bauturi inainte de a urca la volan, jurnalistii de la Click au realizat un experiment deosebit de interesant, care confirma “pacalirea” aparatelor etilotest de catre produsele de igiena orala.

Astfe, alcooltestele au indicat valori care, nu numai ca pot lasa soferii fara permis, cu amenzile contraventionale de rigoare, ci ii pot trimite chiar si in fata procurorilor.

Experimentul absolut senzational a dovedit ca in cazul pulverizarii de Tantum verde in gura, alcooltestul va indica o valoare de 0,46 mg/l alcool pur in aerul expirat, in timp ce folosirea de Mentolin va poate aduce o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat. Dupa cateva minute, alcoolemiile scad la 0,06 mg/l, respectiv 0,17 mg/l, motiv pentru care soferii care utilizeaza astfel de produse care contin alcool trebuie sa solicite politistilor sa fie de acord sa repete testul dupa 10-15 minute.

In cazul lui Daniel Idolu, politistii nu au fost de acord sa se repete testul, desi li s-a adus la cunostinta ca a folosit Listerin, astfel ca alcooltestul a indicat o valoare de 0,28 mg/l.

In cazul in care expertizele solicitate de directorul AIT vor confirma faptul ca acesta nu a consumat alcool, ci a folosit doar un produs de igiena orala, cu siguranta isi va recapata permisul.

De asemenea, pentru prejudiciul de imagine, Daniel Idolu se poate indrepta impotriva producatorului de Listerin, care nu a atras atentia, printr-un avertisment atasat la produs, ca este contraindicat soferilor care urca imediat la volan. (G.I.)

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: