BREAKING NEWS! Parchetul General a anuntat ca a extins urmarirea penala in rem in dosarul abuzurilor savarsite de anchetatori in cazul politistului George Gavrea     Primarul Timisoarei spune ca niciodata nu a iesit atat de bine intr-un sondaj online, precum in cel despre marcajele de la intersectia Pasajului Jiul    Trei barbati care lucrau la curatarea unei cisterne de bere, intr-o parcare langa Teregova, Caras-Severin, au murit intoxicati cu vapori de alcool    Datorita copy-paste, un complet de la Tribunalul Timis a motivat respingerea unui apel intr-un dosar de amenda pentru alcool la volan cu argumente dintr-un caz de amenda CNADR pentru rovigneta    Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a anuntat ca, datorita recursului compensatoriu, toate calculele executarii pedepselor de catre detinuti trebuie refacute    30 de alesi locali ai PNL din Timis (primari, viceprimari, consilieri judeteni) isi exprima protestul fata de reducerea drastica a bugetelor locale in urma masurii guvernului de modificare a Codului Fiscal

EXPLOZIV! Directorul Aeroportului International Timisoara, prins baut la volan, are toate sansele sa-si recupereze permisul de conducere! Un experiment a dovedit ca Tantum, Mentolin si Listerin produc “alcoolemii” de pana la 0,47 mg/litru

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

experimenrt alcooltest

Directorul Aeroportului International “Traian Vuia” din Timisoara, Daniel Idolu, surprins in trafic, in urma cu cateva zile, cu o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool in aerul expirat, are toate sansele sa scape de acuzatii si sa-si reprimeasca permisul de conducere, in cazul in care face dovada ca, in momentul in care a fost oprit de politisti pe o strada din Dumbravita, “consumase” doar apa de gura, nu si alte licori de-ale lui Bachus.

In conditiile in care tot mai multi soferi semnaleaza faptul ca sunt sanctionati de politisti pentru consum de alcool si raman fara carnet, desi nu s-au atins de bauturi inainte de a urca la volan, jurnalistii de la Click au realizat un experiment deosebit de interesant, care confirma “pacalirea” aparatelor etilotest de catre produsele de igiena orala.

Astfe, alcooltestele au indicat valori care, nu numai ca pot lasa soferii fara permis, cu amenzile contraventionale de rigoare, ci ii pot trimite chiar si in fata procurorilor.

Experimentul absolut senzational a dovedit ca in cazul pulverizarii de Tantum verde in gura, alcooltestul va indica o valoare de 0,46 mg/l alcool pur in aerul expirat, in timp ce folosirea de Mentolin va poate aduce o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat. Dupa cateva minute, alcoolemiile scad la 0,06 mg/l, respectiv 0,17 mg/l, motiv pentru care soferii care utilizeaza astfel de produse care contin alcool trebuie sa solicite politistilor sa fie de acord sa repete testul dupa 10-15 minute.

In cazul lui Daniel Idolu, politistii nu au fost de acord sa se repete testul, desi li s-a adus la cunostinta ca a folosit Listerin, astfel ca alcooltestul a indicat o valoare de 0,28 mg/l.

In cazul in care expertizele solicitate de directorul AIT vor confirma faptul ca acesta nu a consumat alcool, ci a folosit doar un produs de igiena orala, cu siguranta isi va recapata permisul.

De asemenea, pentru prejudiciul de imagine, Daniel Idolu se poate indrepta impotriva producatorului de Listerin, care nu a atras atentia, printr-un avertisment atasat la produs, ca este contraindicat soferilor care urca imediat la volan. (G.I.)

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: