BREAKING NEWS! Judecatoria Timisoara a dispus ca procurorii sa reia ancheta in dosarul sotilor Vasile si Felicia Barbut, din Calea Lipovei, batuti cu bestialitate de agresori care purtau cagule     Un nou protest la Timisoara, duminica, de la ora 19, in Piata Victoriei, la care pot participa toti cei care cred ca, pana la urma, "Coruptia poate fi invinsa!"     Politia Locala din Timisoara a demolat colibele improvizate din zona cartierului Ronat, in care locuiau 18 oameni fara adapost     Proiectul ecologic de protejare a naturii, "Dealul lui Cireasa", implementat de fostul comisar de politie Doinel Malcoci, langa Banloc, aproape de finalizare    Calin Popescu Tariceanu, atac virulent la Procurorul General, dupa delegarea Laurei Codruta Covesi la PICCJ: Este un gest de aroganta, de sfidare, nu intelege ce inseamna statul de drept     67 de persoane s-au prezentat Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babes” din Timisoara, in primele 14 zile din iulie, dupa ce au fost muscate de capuse

UNIRE! Studentii basarabeni din Timisoara si membrii platformei unioniste Actiunea 2012 militeaza pentru reintregirea nationala prin desfasurarea unui steag tricolor de 100 de metri!

harta

Organizatia Studentilor basarabeni din Timisoara si membrii platformei unioniste Actiunea 2012 vor marca implinirea a 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania printr-o serie de actiuni aniversare, care vor culmina cu desfasurarea unui imens steag tricolr in lungime de 100 de metri.

Evenimentul care va avea loc in 27 martie, de la ora 17, in centrul Timisoarei si va incepe la bustul Regelui Ferdinand, din Piata Operei, de unde tricolorul imens va fi desfasurat spre Opera si spre strada pietonala. Prin intermediul acestei actiuni, organizatorii doresc sa reaminteasca importanta Unirii Basarbiei cu Romania din 1918 si vor semnala necesitatea reintregirii nationale. Basarabia este prima regiune romaneasca care a revenit la TaraMama, Romania, pe 27 martie 1918, fiind urmate de celelalte regiuni.

In urma pactului Ribentrop-Molotov din 23 august 1939, prin care URSS isi arata dorinta de a ocupa Basarabia, facand-o mai tarziu, pe 28 iunie 1940, despartindu-i de romanii basarabeni de Patria-Mama. Chiar daca pactul Ribetrop-Molotov a fost condamnat, consecintele sale nu au fost reparate. Actiunea 2012 militeaza deschis pentru re-Unirea celor doua state romanesti, Republica Moldova si Romania.

”Tricolorul este cel care a reusit sa ne uneasca de fiecare data, indiferent de situatia geo-politica din cele doua state romanesti. In acest moment, chiar daca suntem doua state diferite, tricolorul este un lucru comun care demonstreaza ca noi suntem acelasi popor, pentru ca ambele state au drept steag tricolorul. Timisoara si Chisinau sunt doua orase care au si ele lucruri in comun, si anume revolutiile din 1989, respectiv 2009”, spune Victor Sarbu, liderul platformei unioniste Actiunea 2012. (M.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: