DOSARUL STREHAIA! Fratele avocatului Petre Petrisor si afaceristul Eugen Peptan, trimisi in judecata in dosarul facturilor fictive pornit de la tiganii din Strehaia! Consilierul local Petre Petrisor a scapat de acuzatii dupa ce a achitat cash un prejudiciu de 700.000 de euro

andrei_petrisor

Dosarul de evaziune fiscala instrumentat de politistii de la Investigarea Fraudelor din Mehedinti si Timis in care, initial, a fost cercetat si consilierul local Andrei Petrisor, fiul fostului presedinte al Tribunalului Timis, Petre Petrisor, a fost finalizat, procurorii mehedinteni trimitand in judecata nu mai putin de 10 inculpati. Printre acestia se afla si fostul ofiter de militie Eugen Peptan, actualmente om de afaceri, Mihai Ionut Udriste, un apropiat al baronului de Mehedinti, Adrian Duicu, dar si Stefan Lorian Petrisor, unchiul consilierului local si fratele mai celebrului Petre Petrisor.


De fapt, aici sta si secretul scoaterii din dosar al lui Andrei Petrisor, acesta marsand pe confuzia de nume, desi imediat dupa audierea sa la Politia Mehedinti si retinerea pentru 24 de ore a unchiului sau a achitat cash un prejudiciu de circa 700.000 de euro. ”A fost o societate cu sediul la locuinta parintilor mei, s-a creat o confuzie. O sa mergem sa dam o declaratie, aceasta societate a colaborat cu societatea mea si acum ne cerceteaza pe toti. Eu m-am pus la dispozitie, voi merge sa dau declaratie, m-am pus la dispozitia anchetatorilor”, a declarat Andrei Petrisor la vremea respectiva, in presa locala, negand faptul ca s-ar fi certat cu anchetatorii care i-au batut la usa pentru perchezitii.

In ianuarie 2013, politistii de la Investigarea Fraudelor, sprijiniti de trupele speciale, au efectuat 22 de perchezitii la persoane suspectate de evaziune fiscala. Descinderile au avut loc in Timisoara, Drobeta Turnu Severin si Strehaia, printre locuintele perchezitionate fiind si cea a avocatului si consilierului local Andrei Petrisor. Anchetatorii au stabilit ca

“suspectii, in perioada 2008-2012, in calitate de reprezentanti ai societatilor comerciale, in relatia cu partenerii si luand decizii cu privire la angajari si plati, au dispus inregistrari de tranzactii comerciale fictive de peste 5.000.000 euro, sustragandu-se de la plata TVA-ului si impozitului pe profitul aferent respectivelor tranzactii comerciale, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de peste 2.000.000 euro”.

Metoda folosita era cea clasica – introducerea in circuitul financiar de facturi pentru operatiuni comerciale fictive. In urma perchezitiilor, ca masura asiguratorie, la Timisoara au fost indisponibilizate 10 autoturisme de lux si 1,2 miliarde de lei vechi.

Dupa aproape trei ani de la declansarea acestei anchete, procurorii i-au trimis in judecata pentru infractiuni de evaziune fiscala pe Eugen Peptan, Stefan Lorian Petrisor, Victoria Bumbea, Calin Dan Iliescu, Radu Iliescu, Mihai Ionut Udriste, Vasile Adi Roman, Sever Bratianu, Claudia Bumbai si Gheorghe Mihai Bumbai, in timp ce ANAF Mehedinti si Timis s-au constituit parti civile pentru recuperarea sumelor sustrase de la bugetul de stat. Dosarul nr. 5136/101/2015 se afla pe rolul Tribunalului Mehedinti.

In cazul in care vor fi gasiti vinovati, inculpatii risca pana la 8 ani de inchisoare, pedeapsa care va fi majorata cu 7 ani intrucat prejudiciul retinut in dosar este mai mare de 500.000 de euro. (Gh. Ilas)

5 thoughts on “DOSARUL STREHAIA! Fratele avocatului Petre Petrisor si afaceristul Eugen Peptan, trimisi in judecata in dosarul facturilor fictive pornit de la tiganii din Strehaia! Consilierul local Petre Petrisor a scapat de acuzatii dupa ce a achitat cash un prejudiciu de 700.000 de euro

  1. ati uitat sa spuneti ca, in acest dosar, Petrisor junior si-a bagat sotia in fata, pentru ca el cocheta cu ideea de a ajunge ministrul Justitiei 🙂

  2. Hahaha ştigliţu ăsta ministru justitiei??? Bine mă si marmota invelea ciocolată;)))) Un hoţ ordinar la fel ca tatsu.

Leave a Reply