DURA LEX! Prim-procuror suspendat din profesie, dupa arestarea intr-un dosar de santaj ! Ii ameninta cu dosare penale pe fostii socri ai concubinului ei, un temut lider al lumii interlope

Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani a Ralucai Stancescu, arestata preventiv pentru fapte de coruptie inca din 21 iulie.


Raluca Stancescu este acuzata de procurorii DNA de conflict de interese, santaj, instigare la favorizarea faptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justitiei si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Decizia CSM vine dupa arestarea Ralucai Stancescu de catre Curtea de Apel Suceva intr-un dosar instrumentat de catre procurorii DNA. Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendrea ei din functia de procuror, dar si din cea de conducere a Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

“Sectia pentru procurori a hotarat suspendarea din functia de procuror si din functia de conducere a doamnei Raluca Stancescu, prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, in temeiul art. 62 alin. 1 lit. a1) din Legea nr. 303/2004, incepand cu data de 21.07.2017”, arata CSM.

In urma acestei decizii previzibile a CSM, se poate concluziona ca dragostea a inclinat inca o data balanta Justitiei, in conditiile in care procurorul-sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani si-a compromis cariera si a ajuns in arest pentru infractiunea de santaj, doar din dorinta de a-si ajuta concubinul.

Procurorii anticoruptie au descoperit ca Raluca Stancescu ii ameninta cu dosare penale pe fostii socri ai iubitului sau, Catalin Stavara, de etnie roma, unul dintre liderii lumii interlope din Botosani. Mai mult, tot pentru a-si ajuta partenerul, femeia ar fi incercat sa influenteze mai multe anchete care-l vizau pe acesta.

DNA sustine ca magistratul, ajuns acum in arest, ar fi inceput inca de anul trecut sa puna in aplicare planul de a il convinge pe fostul socru al iubitului sau sa renunte la un apartament din Botosani.

Raluca Stancescu a fost interceptata chiar in biroul ei de la Parchetul Botosani, in timp ce ii cerea unui politist sa o ajute cu o problema personala. In discutie, procurorul afirma ca este in razboi cu fostele rude ale prietenului sau, ca vrea sa deschida un dosar de evaziune pe numele acestora, chiar daca isi vor da seama ca dosarul a fost facut cu dedicatie.

Stenograma discutiei dintre procuror si politist este acum proba in dosar, iar politistul a confirmat interceptarea.

„Raluca Stancescu mi-a spus cu acel prilej ca are o problema personala cu fosta familie a prietenului ei, in sensul ca ar fi starnit un razboi cu ea pe armele ei, adica pe dosare penale, dupa cum s-a exprimat”, a declarat polițistul, potrivit motivarii Tribunalului Suceava.

La perchezitii, procurorii au ridicat si toate actele stranse in dosarul despre care se banuieste ca a fost fabricat.

Procurorul-sef a avut mai multe intalniri cu fosta sotie si cu fostul socru al iubitului sau in localuri din centrul Botosaniului. Amenintarile cu dosare penale au fost insa inregistrate, iar camera ascunsa folosita de unul dintre martori a ajuns acum proba in dosarul DNA.

Doi politisti care ar fi ajutat-o pe procuroare sa deschida dosarul penal fabricat sunt si ei cercetati in dosar. (Vlad Enciu)

One thought on “DURA LEX! Prim-procuror suspendat din profesie, dupa arestarea intr-un dosar de santaj ! Ii ameninta cu dosare penale pe fostii socri ai concubinului ei, un temut lider al lumii interlope

  1. Riscurile meseriei de procuror,te afli doar intre interlopi si infractori,incepi sa minimalizezi faptele,te iubesti cu infractori,in loc sa te lupti cu ei,iti pierzi orizontul etic iar despre moralitate ,o calci in picioare,uiti de demnitatea functiei si menirea data de functie.Singular caz?Exclus,din pacate.Iar dreptul la pensie ,si nu neglijabila,si-l pastreaza!

Leave a Reply