Disperat sa iasa la pensie, un subofiter din Timisoara a incercat sa-si “cumpere” o boala. A fost prins in flagrant de procurori

Procurorii Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Timisoara au dispus inceperea urmaririi penale fata de doi subofiteri activi, acuzati de trafic de influenta si cumparare de influenta intr-o afacere privind lasarea la vatra prin pensionare a unuia dintre ei.


Din probatoriul administrat de procurori rezulta ca, la inceputul lunii august, plutonirul adjutant Paul Cristian Balan a depus diligente pentru a fi trecut in rezerva cu drept de pensie, insa, pe motiv ca nu indeplinea conditiile de varsta, raportul sau nu a fost aprobat.

In aceste conditii, subofiterul s-a gandit sa incerce pensionarea pe motive medicale, insa si aceasta tentativa de “eliberare” a ramas fara rezultat, intrucat afectiunea de care sufera nu este de natura pentru a-l califica inapt sau apt limitat pentru serviciul militar.

In disperare de cauza, Paul Cristian Balan a apelat la plutonierul adjutant Florian Baltaretu, cunoscand ca acesta lucreaza in cadrul unui spital militar, pentru a-l ajuta in vederea pensionarii medicale.

In schimbul acestui serviciu, Florian Baltaretu a solicitat initial 200 de euro, iar ulterior, alti 200, motivand ca banii sunt necesari pentru a fi dati altor cadre medicale din comisia medico-militara. Totusi, Paul Cristian Balan nu a reusit nici de aceasta data sa se pensioneze, astfel ca cei doi au convenit ca suma de bani traficata sa fie restituita.

La data de 13 octombrie a acestui an, Florian Baltaretu a fost surprins in flagrant in timp ce-i restituia amicului sau 930 de lei, echivalentul a 200 de euro. (M.I.)

Leave a Reply