BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

VICII PENALE! Presedinta Tribunalului Timis dezvaluie formele sub care se ascunde coruptia, de la “taxa de prietenie” pana la banala mita la asistenta medicala. “Nu se mai poate distinge binele de rau!”

Presedinta Tribunalului Timis, Adriana Stoicescu, revine in spatiul public cu un nou mesaj postat pe Facebook, in care vorbeste despre formele coruptiei la romani, despre furt, minciuna si alte vicii penale ale epocii moderne.

“Coruptia nu este apanajul clasei politice. Este adevarat, orice ales iti va spune ca a fost “instruit” cu privire la “taxa de prietenie” ce poate si trebuie sa fie primita la incheierea unui contract pentru cumpararea panselutelor, vitale, desigur, pentru viata comunitatii. Coruptie este si gestul care insoteste, uneori, banala consultatie: indesarea unor bancnote in buzunarul asistentei sau medicului care, altfel, nu au timp sa te vada. Tot coruptie este si promovarea unui examen conditionata de plata unei sume de bani, “modica”, nu-i asa, ca sa fie toata lumea multumita… Nu le mai vedem ca fiind fapte de coruptie; sunt normale, intr-o societate tarata, care, se pare, nu mai poate distinge binele de rau”, a scris presedintele Tribunalului Timis. Vorbind despre o Justitie eficienta, Adriana Stoicescu cere respect pentru avocati si magistrati, iar justitiabilii sa nu anatemizeze corpul profesional al procurorilor pentru derapajele unor colegi

“Justitie eficienta inseamna avocati respectati si ascultati, nu doar auziti, ca un zgomot de fond suparator; carora li se permite accesul efectiv la dosar, pentru a asigura o aparare reala si eficienta, nu o ora pentru studierea zecilor de volume de urmarire penala, inaintea discutarii unei cereri de arestare. Justitia eficienta inseamna judecatori responsabili si responsabilizati, care intra cu 15-20 de dosare pe sedinta, nu cu 100.

Nu puteti pretinde calitate impecabila si nicio o eroare de la oameni care nu vad altceva decat stive de dosare, pe care trebuie sa le solutioneze repede si bine, ca sa nu strice datele din bilant. Cu ce pret? Murim la 40 de ani, cand iesim din sala de judecata, dupa sedinte infernale, in care ne incarcam cu toate problemele oamenilor. Intereseaza pe cineva?

Justitie eficienta inseamna o Inspectie Judiciara total independenta, puternica si respectata, ale caror decizii nu sunt aruncate in derizoriu de cei care ar trebui sa le aplice si sa le respecte. Nu e nevoie de asaltul infractorilor pentru a decredibiliza justitia. O facem noi, din interior, cand inchidem ochii la derapaje, cand ne ascundem mizeria sub pres apoi varuim.

Poate daca am fi fost mai atenti la mult-hulitii ziaristi… poate daca am fi luat din timp masuri… poate daca nu am fi intors capul in alta parte… nu ajungeam aici: la aruncarea in derizoriu a actului de justitie, la anatemizarea intregului corp profesional al procurorilor decenti, muncitori si onesti pentru derapajele unor colegi de-ai lor, inca magistrati”, mai scrie, in mesajul ei, presedinta Tribunalului Timis. (G.I.)

8 Responses to VICII PENALE! Presedinta Tribunalului Timis dezvaluie formele sub care se ascunde coruptia, de la “taxa de prietenie” pana la banala mita la asistenta medicala. “Nu se mai poate distinge binele de rau!”

 1. Un avocat oarecare says:

  Superb mesaj! O iubesc pur si simplu pe această judecatoare.
  D zeu sa vă binecuvanteze viața si cariera profesională, cat si colegiilor din Palatul Dicasterial care gandesc ca dvs.
  Propunerea mea doamna Presedinte ar fi ca fiecare judecator care intra in sala de judecată sa dea o utilitate crucii care se află la prezidiu si anume sa jure înaintea justitiabililor, la inceputul sedintei, sau macar sa le spună celor care se uită la ei ca la trimișii lui D zeu, ca v a fi drept cu fiecare, conform propriei conștiințe si a legii si sa incheie cu asa sa mi ajute D zeu! Ar da un plus de solemnitate sedintei de judecată!
  Inca odata, ma rog la bunul D zeu sa va dea viață lungă, binecuvântare și sa gustati Raiul încă de pe pământ!
  Unii cred ca a avea o credință puternică pentru un magistrat sau un avocat este un semn de slăbiciune in fața tâlharilor insa eu va spun ca si Stefan cel Mare a avut mare credință in D zeu ceea ce nu l a împiedicat sa i scurteze de cap pe turci si pe tâlhari nepierzandu si astfel sfințenia!

 2. observator says:

  Ce cugetări interesante.Ce mai spune d-na despre prietenia si abuzurile facute impreună cu DNA Timisoara?Am observat o schimbare fundamentala in 2016 dupa arestarea prietenului FIAT.Cum mai e cu distrugerea de vieţi si destine?Adica să înţeleg ca pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă?

 3. Abuzat de Dna. says:

  Mă bucur că Dumnezeu a întors o pe această doamnă pe calea cea dreaptă dar va plati pentru nedreptățile pe care le a făcut împreună cu cei de la DNA DGA și SRI.Dumnezeu să-i ajute după ce a făcut!.

  • DNA sa vină sa va ia says:

   Pentru ce o te o abuzat? Pentru șpagă ehhheee, ce vroiai, normal ca te a premiat 30 de zile plus prelungiri de cate 30! Da’ nu se moare din atât, jurate te pe Biblie si pe cruce că ti a dat mandat absolut nevinovat !! Nu te juri asa i? Esti un șpagar ordinar atunci:) rămâne cum am vorbit

 4. observator says:

  Pacat ca un judecator ca d-na Stoicescu , care a terminat facultatea la Cluj , sa accepte abuzurile si incompetenta unor procurori DNA intre anii 2013-2015 , unii dintre ei ajunsi acolo fara concurs (asa cum preciza si dânsa).Nu pot să îmi dau seama ce a motivat-o , frica sau dorinţa de a părea un haiduc contemporan?

Leave a Reply

%d bloggers like this: