BREAKING NEWS! Politistii din Timisoara au demarat cercetarile intr-un caz atipic de furt, in care sunt implicati doi tineri, posibil sot si sotie, care intra in casele "victimelor" ca reprezentanti ai unei firme de curatenie    Politia Locala Timisoara a aplicat, luna trecuta, peste 2.200 de amenzi soferilor care au parcat ilegal pe strazile orasului, dar au ridicat si 133 de masini lasate pe pistele de biciclete sau in statiile STPT    Trei tineri drogati, care injurau trecatorii, in Piata Victoriei, din Timisoara, amendati de politistii locali    Clanul Carpaci, din Timisoara, a scos la vanzare un imobil aflat in patrimoniul cultural al orasului, compus din 7 apartamente si alte spatii cu alta destinatie, la pretul de 255.000 de euro    Autoritatile turistice din Zrenjanin au promovat la Timisoara un eveniment care va avea loc, in perioada 26 august - 1 septembrie, in tara vecina: Zilele Berii, unde va putea fi vazuta "la lucru" si celebra Lepa Brena    Gheorghe Lapadat, directorul general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, din nou la Timisoara, la un eveniment organizat de Camera de Comert, pentru promovarea facilitatilor ce pot fi accesate de intreprinzatori

CULISE! Un fost pilot din flotila prezidentiala a lui Ceausescu, pe lista finala a candidatilor la sefia DNA. Este considerat un apropiat al Laurei Codruta Kovesi si a solutionat dosare strategice

Lista finala cu candidatii la sefia DNA a fost publicata, astazi, pe site-ul Ministerului Justitiei. Chiar inainte de expirarea termenului in care se mai puteau depune dosare, alti doi procurori au decis sa se inscrie la preselectia initiata si coordonata de ministrul Tudorel Toader, astfel ca numarul pretendentilor la fotoliul ocupat, timp de 5 ani, de Laura Codruta Kovesi a ajuns la sase.

Este vorba despre Paula-Nicoleta Tanase – procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al Romaniei, Andrei Bodean – procuror la DNA Constanta, Adina Florea – procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, in prezent delegata la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, si Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui.

La o zi dupa ce si-a anuntat intentia de a intra in “hora” numirii in functia de sef al DNA, procurorul militar Nicolae Lupulescu a devenit tinta presei de investigatie.

Astfel, unele date din biografia candidatului indica faptul ca, inainte de 1989, a activat in flotila prezidentiala a lui Ceausescu, fiind pilotul Elenei Ceausescu. A intrat in magistratura in 1989, pe vremea cand ministru al Justitiei era Maria Bobu. Inainte de desfiintarea Sectiei Militare din cadrul DNA, era procuror sef adjunct al acestei structuri. Este considerat un apropiat al Laurei Codruta Kovesi si al lui Marius Iacob, adjunctul DNA.

Nicolae Lupulescu a devenit celebru la DNA dupa ce a instrumentat dosarul sefului Biroului de Informare Recrutare din cadrul CMJ Vaslui, colonelul Paul Boghiu. Cercetat pentru trafic de influenta, Boghiu era acuzat ca ar fi primit mita doi cocosi, o sticla de rachiu si un bidon cu vin, pentru a ajuta o persoana sa se angajeze in Armata.

Tot Nicolae Lupulescu este, potrivit unor surse judiciare, cel care s-a ocupat de plangerea penala depusa de Elena Udrea impotriva lui Florian Coldea. Repartizat direct de Kovesi, peste capul sefilor directi, dosarul ar fi fost clasat de Lupulescu in doua zile. De asemenea, s-a ocupat de dosarul privind accidentul aviatic produs la Tuzla, in iulie 2010, si soldat cu 12 morti. Dosarul a fost returnat de instanta Parchetului Militar, pentru refacerea urmaririi penale.

In martie 2014 a candidat pentru functia de sef al DIICOT, el fiind la acea vreme sef adjunct la Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari din cadrul DNA.

In anul 2012, Grupul de Investigatii Politice scria ca Nicolae Lupulescu ar putea fi unul dintre cei care au contribuit la realizarea lucrarii de doctorat a Laurei Codruta Kovesi sau ca procuroarea ar fi copiat din lucrarile lui Lupulescu… (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: