JANDARMERIADA! Sefi din Jandarmerie si ministrul Carmen Dan, citati la Parchetul General pentru a fi pusi sub acuzare in dosarul violentelor din 10 august

Chiar daca rapoartele violentelor de la protestul din 10 august, din Piata Victoriei, inca nu au fost desecretizate, surse politice citate de Curentul au declarat ca, maine, Parchetul General i-a citat pe 4 dintre sefii Jandarmeriei Romane – Sebastian Cucos, Laurentiu Cazan, Catalin Paraschiv si Ionut Sindile – pentru a li se aduce la cunostinta inceperea urmaririi penale impotriva lor.


De asemenea, procurorii militari vor cere Parlamentului incuviintarea urmaririi penale in cazul ministrului Carmen Dan, cerere care pe fondul razboiului din PSD are mari sanse sa treaca la vot.

In data de 15 august, Procurorul General Augustin Lazar anunta ca „anchetele au ca obiectiv analiza si clarificarea tuturor suspiciunilor privind modul in care au actionat persoanele avand functii de decizie, dotarea si uzul categoriilor de echipamente, armament si munitie, in contextul unei manifestari publice, analiza ordinelor si a modului de executare a acestora.

Investigatiile vizeaza, in acest stadiu, clarificarea eventualelor fapte de neglijenta in serviciu si a suspiciunilor de purtare abuziva, pe parcursul actiunii jandarmilor, respectiv intrebuintarea, in exercitarea atributiilor de serviciu, de expresii jignitoare, amenintarea si lovirea sau alte violente. Anchetele privesc, de asemenea, orice violente, furturi, distrugeri, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, comise de persoane participante la manifestatie”.

La finalul lunii august, numarul plangerilor penale inregistrate impotriva jandarmilor ajunsese la 705, procurorii militari efectuand activitati privind identificarea persoanelor care au fost implicate in comiterea violentelor.

Pentru infractiunea de ultraj au fost intocmite alte 23 de dosare penale, fiind identificati 4 agresori, printre care si tanarul care a furat pistolul jandarmeritei agresate. (V.E.)

 

Leave a Reply