BREAKING NEWS! Perchezitii la contrabandistii de tigari din Timis si Arad, dar si la "dealerii" din judetul Suceava, declansate de politistii din cadrul IPJ Timis    Primarul Timisoarei se plange ca, desi nu a facut nimic ilegal si isi da "viata pentru public", este improscat cu noroi de catre o parte a mass-media    Pompierii de la ISU Banat au aplicat, de la inceputul lunii, amenzi in valoare de 84.100 lei patronilor de bazare situate pe bulevardul Constantin Brancoveanu, din Timisoara    Firma Super Construct va incepe lucrari in valoare de 3,5 milioane de euro la Drumul Boilor, care leaga Timisoara de Mosnita, urmand sa semneze contractul de executie cu Primaria Timisoara     Nu mai putin de 22 de elevi din Timis, cei mai multi de la "Moisil", Generala 24, Loga si Colegiul Banatean, au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala    Liderul PNL, Ludovic Orban se opune numirii Renatei Weber in functia de Avocat al Poporului: "Este un om care a exportat traseismul politic la nivel european"

MANDAT! Medicul timisorean Eugen Posiar, arestat preventiv. Procurorii DNA il acuza ca a pensionat fraudulos peste 70 de gardieni si ofiteri din Penitenciarul Arad

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis a decis sa admita cererea procurorilor DNA privind arestarea preventiva a inculpatului Eugen Posiar, medic primar, seful Sectiei Medicina Interna din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenta Timisoara, acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de infuenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Incepand cu luna noiembrie 2016, in randul personalului Penitenciarului Arad s-au intensificat preocuparile legate de incetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicala, in conditiile in care pensia era aproximativ egala cu venitul salarial.

Concret, in schimbul unor sume de bani, persoanele doritoare sa se pensioneze in aceasta modalitate apelau la medicul Posiar Eugen Silviu.

In cazul in care nu identifica afectiuni ce puteau reprezenta un impediment in desfasurarea activitatii profesionale a „solicitantilor”, medicul proceda la stabilirea unui diagnostic nereal (afectiuni cardiace despre care afirma ca nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante, probleme pulmonare ori alte afectiuni grave). Ulterior, acorda concedii medicale pe care le prelungea pana la limita a 90 de zile si intocmea actele necesare programarii in fata comisiei de specialitate.

In baza documentelor nereale puse la dispozitie, membrii comisiei declarau persoanele respective ”apt limitat”, aspect care le permitea acestora sa iasa la pensie.

In aceata modalitate, pana in prezent, au beneficiat de pensionare inainte de implinirea conditiilor legale sau au initiat demersuri in acest sens un numar de peste 70 persoane din cadrul Penitenciarului Arad cu varste cuprinse intre 40-48 ani.

In acelasi context, in perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, inculpatul Posiar Eugen Silviu, in calitatea mentionata mai sus, a primit de la doua persoane sumele de 1.400 de euro si 2.000 lei.

De asemenea, medicul a mai pretins de la alte doua persoane sume neprecizate de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiza din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenta Timisoara sa decida clasarea acestora din motive medicale. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: