BREAKING NEWS! Perchezitii la contrabandistii de tigari din Timis si Arad, dar si la "dealerii" din judetul Suceava, declansate de politistii din cadrul IPJ Timis    Primarul Timisoarei se plange ca, desi nu a facut nimic ilegal si isi da "viata pentru public", este improscat cu noroi de catre o parte a mass-media    Pompierii de la ISU Banat au aplicat, de la inceputul lunii, amenzi in valoare de 84.100 lei patronilor de bazare situate pe bulevardul Constantin Brancoveanu, din Timisoara    Firma Super Construct va incepe lucrari in valoare de 3,5 milioane de euro la Drumul Boilor, care leaga Timisoara de Mosnita, urmand sa semneze contractul de executie cu Primaria Timisoara     Nu mai putin de 22 de elevi din Timis, cei mai multi de la "Moisil", Generala 24, Loga si Colegiul Banatean, au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala    Liderul PNL, Ludovic Orban se opune numirii Renatei Weber in functia de Avocat al Poporului: "Este un om care a exportat traseismul politic la nivel european"

Afacerile managerului GARBONI! Corul Filarmonicii “Banatul” Timisoara va evolua pe scena celebrei The Royal Concertgebouw din Amsterdam, sub denumirea The New Romanian Opera Choir

Greva generala a muzicienilor de la Filarmonica “Banatul” Timisoara, suspendata momentan in baza unei intelegeri girate de primarul Nicolae Robu, pare sa nu afecteze afacerile derulate de directorul Ioan Garboni prin controversata Fundatie Academica Culturala Timisoara (FACT), al carei presedinte este.

Astfel, corul Filarmonicii “Banatul” va fi prezent, in 8 si 11 noiembrie, pe scena celebrei sali de concerte The Royal Concertgebouw, din Amsterdam, Olanda, cu reprezentatii incluse in programul unei Gale de Opera.

Nimic de comentat, prezenta corului la o asemenea manifestare muzicala poate reprezenta o recunoastere a valorii culturale a Filarmonicii “Banatul”, insa cu conditia ca brandul Timisoarei sa apara pe afis. Mai cu seama ca, in 2021, Timisoara urmeaza sa preia titlul de Capitala Culturala a Europei.

Paradoxal, din ratiuni doar de Ioan Garboni stiute, pe afisul galei care va avea loc la Amsterdam nu apare nicio referire la Filarmonica “Banatul” Timisoara, artistii banateni fiind prezentati ca facand parte din The New Romanian Opera Choir.

“Este absolut inexplicabil acordul dat de directorul Ioan Garboni organizatorilor din Olanda ca denumirea Filarmonica “Banatul” Timisoara sa nu apara pe afis. Ce mai poate fi spus? O noua ciubucareala derulata prin fundatia sa. Anii trecuti, la acest eveniment muzical participa si orchestra, insa acum, din cauza scandalului cu greva, a decis sa ia in turneu doar coristii. Dupa cum se stie, majoritatea acestora nu fac parte din sindicat si, in consecinta, nu sunt in greva”, ne-a declarat un reprezentant al sindicatului.

Aceasta noua “palma” data de Garboni institutiei pe care o conduce a fost reclamata si la primarul Nicolae Robu, care, dupa cum spun delegatii sindicali prezenti la negocieri, a facut o criza de nervi cand a aflat ca Timisoara lipseste de pe afisul unui concert la care participa artisti platiti de Primaria Timisoara.

Mai cu seama ca putea fi o promovare excelenta a viitoarei Capitale Culturale a Europei, in conditiile in care este vorba despre una intre cele mai bune sali de concerte din lume, unde Gustav Mahler si-a realizat propriile compozitii, la fel ca Richard Strauss si Igor Stravinsky, iar Serghei Rachmaninoff si-a cantat propriile concerte de pian.

Dupa cum au comunicat organizatorii pe pagina oficiala a The Royal Concertgebouw, in timpul acestei Gale de Opera vor fi auzite “coruri preferate de la celebrele opere de Verdi, Puccini, Mascagni, Bellini, Bizet si altii, efectuate de peste 150 de muzicieni”, iar pretul biletelor variaza intre 59 si 79 de euro. Deocamdata, nu am reusit sa aflam si opinia directorului Ioan Garboni despre concertul ce va fi sustinut, sub o alta denumire, de corul Filarmonicii din Timisoara. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: