BREAKING NEWS! Motiunea de cenzura depusa de Opozitie la adresa Guvernului Dancila, care are nevoie de 233 de voturi pentru a fi adoptata, va fi dezbatuta si votata, astazi, in Parlament. "Nu am nicio emotie, am incredere in colegii mei!", a declarat premierul PSD     Noi dezvaluiri in cazul vilelor ilegale construite de copiii primarului Nicolae Robu: documentele pentru autorizare au fost inregistrate de angajatii Primariei Timisoara "la insistente", fara ca dosarul sa continua 9 avize obligatorii    Procurorii Adina Florea, Sorin Iasinovschi si Bogdan Pirlog, candidatii pentru functia de procuror-sef al Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, sustin, astazi, interviurile in fata comisiei CSM     Cod galben de inundatii pentru judetele Timis si Caras-Severin valabil pentru astazi, intre orele 8,30 – 15    Ilie Lazarescu, primarul comunei Cornea, din judetul Caras-Severin, gasit incompatibil de inspectorii ANI    Nationala Romaniei U21 debuteaza, astazi, de la 19,30, la Campionatul European de Fotbal, intr-un meci contra Croatiei

EXCLUSIV! Un CD pirat cu piese de Craciun interpretate de orchestra Filarmonicii “Banatul” Timisoara se comercializeaza pe Internet la pretul de 19,50 euro! Procurorii au inceput o ancheta

Conflictul de munca de la Filarmonica “Banatul” din Timisoara, care a degenerat in greva generala, actualmente suspendata, a radicalizat acuzatiile unora dintre muzicieni la adresa directorului general Ioan Garboni. Dupa ce au dezvaluit ca, in plin scandal monitorizat de primarul Nicolae Robu, directorul filarmonicii a decis participarea corului la o gala muzicala din Olanda, unde va canta sub o alta denumire, grevistii au scos la iveala o alta afacere din culisele institutiei de cultura din Timisoara.

Un CD pirat cu piese specifice Craciunului, interpretate de orchestra Filarmonicii “Banatul”, se comercializeaza pe internet, insa persoanele aflate in spatele acestei afaceri refuza sa onoreze si comenzile efectuate din Romania.

“Este vorba despre 10-12 piese specifice Craciunului, care au fost inregistrate la Filarmonica. Fara sa fim intrebati daca suntem de acord ca aceste piese sa fie incluse intr-un album destinat publicului, fara sa fi semnat vreun contract de drept de autor, ne-am trezit cu un CD pirat, care se poate comanda pe Internet, la pretul de 19,50 euro.

Comerciantul este, de undeva, din Olanda si nu stim modul in care a intrat in posesia acestor piese si cine din conducerea Filarmonicii “Banatul” incaseaza banii pentru drepturile de autor cuvenite muzicienilor. Ca un semn ca vorbim despre nereguli, acest CD nu este livrat in Romania.

Un prieten din Germania l-a achizitionat in urma cu cateva luni. Nu vrem sa credem ca este o alta afacere marca FACT”, ne-a declarat unul dintre muzicienii care a participat la aceasta inregistrare.

In conditiile in care directorul Ioan Garboni a refuzat sa raspunda intrebarilor privind aparitia acestui CD pirat, unul dintre sindicalisti s-a adresat Parchetului de pe langa Tribunalul Timis cu o plangere penala, in care conducatorul Filarmonicii “Banatul” este acuzat de comiterea mai multor infractiuni, printre care evaziune fiscala, delapidare, abuz in serviciu, conflict de interese si fals. Ancheta este efectuata de procurorul Alina Mirea, care a anuntat, deja, ca a inceput audierea martorilor propusi de reclamant in dosarul 789/P/2018.

“Organul de cercetare penala va proceda la citarea tuturor martorilor aratati in plangerea, in vederea audierii acestora si, totodata, incunostintarea avocatului ales al persoanei vatamate”, mentioneaza Alina Mirea in ordonanta de admitere a cererii de probatiune emisa in 08.10.2018, cu precizarea ca actul a fost trimis, in vederea conformarii, si organelor de cercetare penala din cadrul IPJ Timis – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.

Pana la redactarea acestui articol nu am reusit sa aflam si opinia directorului Ioan Garboni vizavi de tranzactionarea pe Internet a pieselor inregistrate la Filarmonica “Banatul”. (G.I.)

This slideshow requires JavaScript.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: