BREAKING NEWS! Laura Codruta Kovesi a fost votata de Consiliul UE pentru functia de procuror-sef european, obtinand 17 voturi din cele 22 exprimate     Procurorii DIICOT Timisoara au anuntat ca ancheta in dosarul Motorina CFR continua, desi au trecut trei ani si jumatate de la descinderile in Depoul CFR Timisoara, din cauza complexitatii cauzei     Parcul Botanic din Timisoara a devenit locul preferat de tinerii care consuma substante etnobotanice, anunta Politia Locala    Romania a votat impotriva desemnarii Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european, astazi, la Consiliul UE     Calin Dobra a anuntat ca PSD Timis a reusit sa stranga 30.000 de semnaturi pentru sustinerea candidaturii Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale    Deputatul Marian Cucsa avertizeaza ca ALDE Romania nu mai are voie sa foloseasca numele si sigla partidului, pentru ca nu mai face parte din familia europeana ALDE

SOC! Procurorul Lazar Cristian revine la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara. Prima victima colaterala a razboiului dintre ministrul Tudorel Toader si Augustin Lazar

Scandalul revocarii din functie a procurorului general Augustin Lazar a facut o prima victima colaterala. Nu este vorba despre vreo grefiera de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, cum s-ar putea crede, in conditiile in care se tot invoca faptul ca aparitia in dosarul de candidatura a procurorului general a unei clasari care nu-i apartine s-ar datora unei “greseli de grefa”, ci tocmai procurorul care a dispus respectiva clasare.

Cristian Lazar, procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cel care a clasat o plangere penala in care era vizat presedintele Klaus Iohannis, urmeaza sa revina la Timisoara.

“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara (unitate de parchet de la care provine) a domnului procuror Lazar Aurel Cristian, dupa incetarea mandatului in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, incepand cu data de 17 decembrie”, se precizeaza intr-o hotarârere de ultima ora a CSM.

Votul a fost direct si secret, iar decizia de trimitere acasa a lui Cristian Lazar a fost luata cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti la sedinta.

Reamintim ca, prin ordonanta de clasare din 18 septembrie 2014, dispusa in dosarul 644/P/2013, procurorul Cristian Lazar a clasat cauza privind plangerea penala a numitului Albin Marinescu impotriva lui Klaus Werner Iohannis, actualul presedinte fiind acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese.

Prin aceeasi ordonanta de clasare a fost clasata si plangerea formulata de ANI impotriva lui Klaus Iohannis, care viza infractiunile de conflict de interese, fals si uz de fals.

Sa mai spunem ca, nu cu mult timp in urma, Cristian Lazar a fost la un pas de preluarea functiei de procuror sef al DNA, insa a fost blocat de acelasi ministru al penalilor, Tudorel Toader… (G.I.)

One Response to SOC! Procurorul Lazar Cristian revine la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara. Prima victima colaterala a razboiului dintre ministrul Tudorel Toader si Augustin Lazar

  1. Eu says:

    Un procuror valoros, sa știți!

Leave a Reply

%d bloggers like this: