Primul schelet din dulapul de cadre al procurorului Cristian Lazar! Magistratul banatean a provocat un accident rutier soldat cu moartea unei grefiere, insa a scapat basma curata

Interventia procurorului banatean Cristian Lazar in scandalul revocarii din functie a procurorului general al Romaniei, prin asumarea ordonantei de clasare a unui dosar prezidential atribuita in mod eronat lui Augustin Lazar, nu a trecut neobservata de ministrul Justitiei, dar nici de oficioasele media ale PSD.


Astfel, dupa ce sectia pentru procurori din cadrul CSM a hotarat, intempestiv, trimiterea lui Cristian Lazar inapoi acasa, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, presa de partid i-a aplicat o teribila lovitura de imagine.

Un “schelet” tinut cu grija in dulapul de cadre al procurorului timisorean a fost scos la iveala in toata splendoarea sa penala, dezvaluind punctul santajabil al fostului candidat la sefia DNA.

Potrivit unui document publicat pe Facebook de preotul Cristi Terhes, din SUA, un misterior colaborator al canalului Antena 3, in decembrie 2001, Lazar Aurel-Cristian a provocat un accident de circulatie mortal.

“Prin procesul-verbal din 14.02.2002, s-a inceput urmarirea penala impotriva sus-numitului pentru infractiunea de ucidere din culpa, constand in aceea ca in seara zilei de 3.12.2001 a produs din culpa sa un accident de circulatie pe Calea Timisoarei din municipiul Resita, soldat cu decesul unei persoane”, se mentioneaza in ordonanta de incetare a urmaririi penale in cauza.

Procurorul Dumitru Mada, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, nu a avut incotro si, in iunie 2004, dispune incetarea urmaririi penale in dosarul 139/P/2001, in conditiile in care ministrul Justitiei de la acea vreme, Cristian Diaconescu, nu a avizat trimiterea in judecata a invinuitului, apreciind ca accidentul s-a produs in conditiile cazului fortuit.

Pe de alta parte, sotul grefierei care a decedat in urma acelei tragedii a declarat, intr-un interviu acordat Antenei 3, ca procurorul ar fi manat tare, desi pe jos era polei.

“Se întorceau de la birou, unde s-a sarbatorit ziua procurorului. Era polei. A franat, a intrat intr-un stalp de tramvai. A fost in spate, s-a deschis usa si a fost proiectata pe pavele, ea a decedat. A fost ziua lui, a manat tare. Am inteles ca el zice ca nu a baut. Cand am fost la Timisoara, au vrut sa musamalizeze niște treburi”, a relatat barbatul, adaugand ca procurorul de caz ar fi apreciat ca Cristian Lazar nu ar mai fi meritat sa ramana in sistem. (G.I.)

Leave a Reply