BREAKING NEWS! Astazi, in Sala Revolutiei a Palatului Administrativ, a fost semnat contractul de proiectare si executie a lucrarilor la Centura de Sud a Timisoarei     Primarul Nicolae Robu descrie la modul demagogic deszapezirea Timisoarei: "Cred ca ne-am descurcat mai bine decat multi. S-a intervenit prompt!"     Un barbat in varsta de 39 de ani, din Timisoara, s-a sinucis, aruncandu-se in gol de la etajul IX al unui bloc de pe bulevardul Take Ionescu     Ministerul Mediului lanseaza, de maine, programul ”Rabla pentru electrocasnice”, prin care romanii vor primi vouchere pentru a inlocui electrocasnicele vechi    Conform bilantului organizatiei Reporteri fara frontiere, publicat marti, in 2018 au fost ucisi nu mai putin de 80 de ziaristi in intreaga lume    Scandal la Kanal D, dupa ce Beatrice Olaru a castigat Exatlon Romania, sezonul 2, in dauna banateanului Alin Andronic, care a simtit ca se trag sfori si a abandonat competitia

Doi politisti de la Rutiera, amendati cu cate 5.000 de lei de un procuror care a fost oprit si sanctionat in trafic! “Neaplicarea unei amenzi ar facilita comiterea unor abuzuri similare impotriva altor magistrati”

Doi agenti de politie din cadrul IPJ Ialomita au fost sanctionati drastic de un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Solobozia, dupa ce magistratul a fost oprit in trafic si amendat intrucat depasise viteza legala si avea ITP-ul expirat.

Evenimentul rutier s-a produs in data de 3.07.2018, pe DN 2A, pe raza localitatii Ciochina, cand agentii Ionel Mocanu si Gabriel Raducanu au oprit un sofer care conducea cu viteza prea mare.

La volan se afla procurorul Mihai Laurentiu Vasilescu, care a fost amendat cu 2.175 de lei si a ramas fara placute, in conditiile in care avea ITP-ul expirat. In zadar a incercat procurorul sa spuna ca este o masina de serviciu si nu avea de unde sa stie ca inspectia tehnica este expirata, ca nu a fost cale sa-i induplece pe politisti sa-l lase sa-si continue drumul.

“Ne-a amenintat ca se va sesiza din oficiu si ne va face dosar penal pentru impiedicarea, in orice mod, a executarii atributiilor ce revin organelor judiciare. Am fost jigniti cu apelative ce nu pot fi reproduse in scris, pentru a nu lua masurile legale”, au relatat politistii intr-o plangere adresata, in 8.07.2018, prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Slobozia.

Paradoxal, la patru luni de la incident, politistii au primit cate o amenda judiciara in valoare de 5.000 de lei, maximul prevazut de lege, printr-o ordonanta semnata de procurorul Mihai Laurentiu Vasilescu. Sub pretextul ca toata procedura la care a fost supus de politisati a durat prea mult si ca a fost ironizat, motiv pentru care a intarziat la serviciu, magistratul a invocat o abatere judiciara prevazuta de art. 283 CPP, respectiv impiedicarea in orice mod a exercitarii, in legatura cu procesul, a atributiilor ce revin organelor judiciare.

“Neaplicarea unei amenzi aspre ar crea un precedent periculos, facilitand nu doar autorilor, dar si altor politisti de rea credinta, prin puterea exemplului cu pretextul sanctionarii unor contraventii, comiterea unor abuzuri similare impotriva altor magistrati.

Daca am admite concluzia contrara ar insemna sa acceptam, pe cale de consecinta, ca orice politist rutier, cu pretextul sanctionarii contraventionale a unui magistrat, are posibilitatea nu doar sa amendeze magistratul in cauza, dar si sa-l retina pe acesta mai mult decat impun procedurile, in scop sicanatoriu, vindicativ, de batjocorire”, se mentioneaza in ordonanta de sanctionare a politistilor. (V.E.)

 

One Response to Doi politisti de la Rutiera, amendati cu cate 5.000 de lei de un procuror care a fost oprit si sanctionat in trafic! “Neaplicarea unei amenzi ar facilita comiterea unor abuzuri similare impotriva altor magistrati”

  1. nea Lica says:

    Traim in “republica procurorilor”….acest gunoi de procuror este mai presus de lege? “magistratul” lui peste prajit! Alo, Inspectia Judiciara din csm, va sesizati si voi din oficiu?

Leave a Reply

%d bloggers like this: