BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

Presedinta Tribunalului Timis isi confirma sustinerea fata de noua sefa a CSM, desi sotul acesteia a incasat peste 100.000 de euro de la firma controlata de Liviu Dragnea, Tel Drum. “Magistratura inseamna un strop de smerenie si multa intelegere”, spune Adriana Stoicescu

Presedinta Tribunalului Timis si-a reafirmat sustinerea fata de noua sefa a Consiliului Superior al Magistraturii, judecatoarea Simona Marcu, pe care a felicitat-o pentru prezenta sa la Alba Iulia, in 16 noiembrie 2018, unde s-a desfasurat conferinta ”Centenarul Marii Uniri – o istorie a justitiei moderne”.

De asemenea, in acelasi text publicat pe Facebook, este felicitata si judecatoarea Evelina Oprina, membra a CSM, pentru acelasi moment Alba Iulia, din urma cu trei zile, mai cu seama pentru coordonarea editiei jubiliare a Revistei Consiliului Superior al Magistraturii „Justitia in actualitate”, care a fost lansata in Capitala Unirii.

Desigur, trecand peste faptul ca sotul Simonei Marcu, avocatul Gil Vasile, ar fi incasat de la Tel Drum, firma controlata de liderul PSD Liviu Dragnea, in perioada 2011 – 2017, peste 500.000 de lei, trebuie sa remarcam trecerea presedintei Tribunalului Timis din tabara DNA in tabara CSM si a Inspectiei Judiciare, dupa momentul in care a devenit o “tinta” temporara pentru procurorii DNA Timisoara.

“Justitia nu inseamna protocoale si DNA. Justitia nu este o poveste despre dosare, inscrisuri si expertize; este o poveste cu si despre oameni. Cu necazurile si suferintele lor. Cu pacatele lor. Si, mai ales, cu speranta.

Magistratura nu inseamna salarii si pensii speciale, privilegii si onoruri. Este o vocatie, nu un job de 8 ore. Daca esti Magistrat, pleci acasa cu problemele oamenilor din fata ta, indiferent ce sfaturi vei primi de la cei care ne invata sa fim zen. Pentru ca schimbi destine.

Hotarasti cui ramane o casa si cine pleaca, dupa o munca de o viata; cine creste copilul, pe care celalalt parinte il va vedea, poate, o data pe luna. Inculpatii din fata ta au povestile lor de viata, pe care nu intotdeauna le intelegi… Decizia ta de a-i trimite dupa gratii le schimba, insa, viata pentru totdeauna. Nu ne vor salva strainii.

Noi trebuie sa o facem. Cand ultimul magistrat din tara asta va intelege ca magistratura inseamna un strop de smerenie si multa intelegere, intelepciune si omenie, vom fi salvati. Pana atunci, ramanem la periferia istoriei, mancand seminte, cu petul de bere in mana. Vom continua sa importam iluzii si sa exportam minciuna”, este de parere Adriana Stoicescu.

Nicio vorba, in schimb, despre perioada in care ii admira atat de mult pe procurorii DNA Timisoara, incat emitea mandate de arestare la pachet si pe banda rulanta, explicand ulterior importanta luptei anticoruptie… (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: