BREAKING NEWS! Sorin Avram, vames la PTF Stamora-Moravita, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata    Deputatul Marian Cucsa a anuntat ca, impreuna cu alti patru colegi, si-au depus demisiile din grupul ALDE, astfel ca partidul lui Tariceanu ramana fara grup parlamentar in Camera Deputatilor    Initiativa legislativa a PMP care prevede ca persoanele condamnate penal sa nu poata ocupa demnitati publice, adoptata tacit de Senat, urmand ca votul final sa fie acordat in Camera Deputatilor    Societatea de Stiinte Istorice din Romania i-a confirmat la conducerea Filialei Timis pe Sorin Ionescu, directorul Colegiului National Banatean, in functia de presedinte, si Tiberiu Ciobanu, directorul Liceului Teoretic ”Vlad Tepes” Timisoara, in functia de vicepresedinte    Jurnalistul Radu Banciu a fost amendat cu 8.000 de lei de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce a comparat-o pe tenismena Serena Williams cu o maimuta    Pompierii de la ISU Banat au intervenit, marti dimineata, la Ghiroda, pentru a limita proportiile unui incendiu in care un autoturism a fost distrus complet, iar un microbuz - avariat in proportie de 50 la suta

CineLAW! O avocata din Baroul Timis explica de ce Morometii 2, lansat in urma cu cateva zile, a batut biopicul Bohemian Rhapsody la incasari! “Este un film despre familie, politica, drept si religie”

O avocata din Baroul Timis a reusit sa starneasca curiozitatea cinefililor din justitia banateana, si nu numai, care probabil vor lua drumul salilor de cinema, dupa ce a publicat o cronica exceptionala a celui mai asteptat film romanesc al anului.

Spre deosebire de judecatoarea Adriana Stoicescu, presedinta Tribunalului Timis, care radiografiaza, din cand in cand, lupta anticoruptie si dereglajele din sistemul judiciar, avocata Lavinia Tec s-a decis sa abordeze, tot pe retelele de socializare, teme mai populare, cu impact la marele public.

Astfel, ultima sa interventie din mediul virtual vizeaza filmul Morometii 2, lansat oficial in cinematografele din intreaga tara vineri, 16 noiembrie, si care a devenit, deja, cel mai mare succes de casa romanesc din ultimii 25 de ani. Mai mult, pelicula Morometii 2 se afla pe locul 2 in clasamentul box office-ului romanesc de weekend, cu incasari de 1.014.189 de lei, dupa filmul de aventuri Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald, cu incasari de 1.953.460 de lei, insa, surpriza, inaintea biopicului Bohemian Rhapsody, cu 864.116 de lei si 38.890 de spectatori.

In opinia Laviniei Tec, care se dovedeste un cronicar de film avizat si exhaustiv, Morometii 2 are acest succes fulminant la public datorita temelor transpuse cinematografic si regasite in film, respectiv familia, politica, dreptul si religia.

“Filmul este plin de teme juridice de dreptul familiei, succesoral si drepturi reale ( dreptul de proprietate privata si dezmembramintele sale, proprietatea socialista, cooperatista), drept penal (crima fara martori?), executare silita. Interesanta este si tema filiatiei paterne a copilului nascut in afara casatoriei, fiul pretins a fi al lui Nila, adica nepotul lui Moromete. Ilie Moromete urmareste pacea familiei sale si il accepta pe copil in genealogia sa, pe baza Declaratiei mamei, fara procese de paternitate”, este sinteza elementelor de Drept din film, in timp ce politicul balanseaza intre comunisti, rege, legionari si rolul intelectualilor.

“Filmul prezinta secvente scurte privind selectia cadrelor in momentul schimbarii regimului politic, instaurarea regimului comunist cu toate masurile, propaganda, dezbaterile politice de la carciuma din sat sau din batatura ori de la camp, loialitatea fata de tanarul Rege intr-un moment de critic pentru monarhie, legionarii, rolul presei si al intelectualilor formati sau in curs de formare”.

Ne oprim la prezentarea a doua teme majore din cronica Laviniei Tec, nu pentru ca celelalte doua ar fi lipsite de interes, ci doar pentru a nu va rapi placerea de a urmari la fata locului, intr-o sala de cinematograf, filmul romanesc cu cel mai fulminant debut din ultimii 25 de ani. (G.I.)

One Response to CineLAW! O avocata din Baroul Timis explica de ce Morometii 2, lansat in urma cu cateva zile, a batut biopicul Bohemian Rhapsody la incasari! “Este un film despre familie, politica, drept si religie”

  1. Steak says:

    Doamna avocat sigur a vazut alt film..sau poate a intrat in transa! Nu este filmul de la Oravita..! La Morometii se bea tuica nu popcorn!

Leave a Reply

%d bloggers like this: