BREAKING NEWS! Parlamentul European a prezentat o estimare privind intentiile de vot ale romanilor pentru scrutinul din luna mai 2019, in care PMP apare cu doua mandate, la fel ca PLUS si UDMR     Lucian Boncu a comis un accident rutier, in timpul unei manevre de marsarier efectuata pe o strada din Giroc, in urma caruia o batrana de 73 de ani a fost grav ranita     Primaria Timisoara este interesata sa cumpere cladirea ultracentrala in care a functionat BancPost, pe care proprietarul solicita 3,3 milioane de euro sau sa-l inchirieze pentru 33.573 euro/luna     Medicul de origine siriana Al Baari Kamal este mentionat in rechizitoriul camatarilor care au actionat in Timisoara, avand rolul de a truca licitatiile imobilelor partilor vatamate, care erau achizitionate la 25% din valoare     Un barbat de 36 de ani detine, de duminica dimineata, recordul betiei la volan din Timis, fiind prins de politisti pe o strada din Jimbolia cu o alcoolemie in sange de 3,3 mg/l     Doliu printre fanii muzicii sarbesti din Banat: celebrul cantaret Saban Saulic a decedat in urma unui cumplit accident rutier produs pe o autostrada din Germania

CineLAW! O avocata din Baroul Timis explica de ce Morometii 2, lansat in urma cu cateva zile, a batut biopicul Bohemian Rhapsody la incasari! “Este un film despre familie, politica, drept si religie”

O avocata din Baroul Timis a reusit sa starneasca curiozitatea cinefililor din justitia banateana, si nu numai, care probabil vor lua drumul salilor de cinema, dupa ce a publicat o cronica exceptionala a celui mai asteptat film romanesc al anului.

Spre deosebire de judecatoarea Adriana Stoicescu, presedinta Tribunalului Timis, care radiografiaza, din cand in cand, lupta anticoruptie si dereglajele din sistemul judiciar, avocata Lavinia Tec s-a decis sa abordeze, tot pe retelele de socializare, teme mai populare, cu impact la marele public.

Astfel, ultima sa interventie din mediul virtual vizeaza filmul Morometii 2, lansat oficial in cinematografele din intreaga tara vineri, 16 noiembrie, si care a devenit, deja, cel mai mare succes de casa romanesc din ultimii 25 de ani. Mai mult, pelicula Morometii 2 se afla pe locul 2 in clasamentul box office-ului romanesc de weekend, cu incasari de 1.014.189 de lei, dupa filmul de aventuri Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald, cu incasari de 1.953.460 de lei, insa, surpriza, inaintea biopicului Bohemian Rhapsody, cu 864.116 de lei si 38.890 de spectatori.

In opinia Laviniei Tec, care se dovedeste un cronicar de film avizat si exhaustiv, Morometii 2 are acest succes fulminant la public datorita temelor transpuse cinematografic si regasite in film, respectiv familia, politica, dreptul si religia.

“Filmul este plin de teme juridice de dreptul familiei, succesoral si drepturi reale ( dreptul de proprietate privata si dezmembramintele sale, proprietatea socialista, cooperatista), drept penal (crima fara martori?), executare silita. Interesanta este si tema filiatiei paterne a copilului nascut in afara casatoriei, fiul pretins a fi al lui Nila, adica nepotul lui Moromete. Ilie Moromete urmareste pacea familiei sale si il accepta pe copil in genealogia sa, pe baza Declaratiei mamei, fara procese de paternitate”, este sinteza elementelor de Drept din film, in timp ce politicul balanseaza intre comunisti, rege, legionari si rolul intelectualilor.

“Filmul prezinta secvente scurte privind selectia cadrelor in momentul schimbarii regimului politic, instaurarea regimului comunist cu toate masurile, propaganda, dezbaterile politice de la carciuma din sat sau din batatura ori de la camp, loialitatea fata de tanarul Rege intr-un moment de critic pentru monarhie, legionarii, rolul presei si al intelectualilor formati sau in curs de formare”.

Ne oprim la prezentarea a doua teme majore din cronica Laviniei Tec, nu pentru ca celelalte doua ar fi lipsite de interes, ci doar pentru a nu va rapi placerea de a urmari la fata locului, intr-o sala de cinematograf, filmul romanesc cu cel mai fulminant debut din ultimii 25 de ani. (G.I.)

One Response to CineLAW! O avocata din Baroul Timis explica de ce Morometii 2, lansat in urma cu cateva zile, a batut biopicul Bohemian Rhapsody la incasari! “Este un film despre familie, politica, drept si religie”

  1. Steak says:

    Doamna avocat sigur a vazut alt film..sau poate a intrat in transa! Nu este filmul de la Oravita..! La Morometii se bea tuica nu popcorn!

Leave a Reply

%d bloggers like this: