Doliu pe santierul cartierului ISHO din Timisoara! Un macaragiu a cazut de la o inaltime de 50 de metri, decedand la impactul cu solul

Un incident deosebit de grav petrecut, zilele trecute, pe santierul celui mai modern proiect imobiliar din zona de vest a tarii, ansamblul rezidential ISHO, din Timisoara, face obiectul unei anchete a Inspectoratului Teritorial de Munca, dar si a unei investigatii a criminalistilor de la IPJ Timis.


Pentru a proteja imaginea unui proiect arhitectural premiat, in acest an, la Londra, informatia nu a fost facuta publica, ci a ajuns in posesia jurnalistilor, initial, pe surse, apoi a fost confirmata si de autoritati. Despre ce este vorba?

In noaptea de 20 spre 21 noiembrie, in jurul orei 0,25, un macaragiu in varsta de 52 de ani a decedat, dupa ce a cazut de la o inaltime de 50 de metri. Inca nu se cunosc cu exactitate imprejurarile producerii acestui eveniment funest, care, deocamdata, este tratat ca o problema medicala si nu ca un accident de munca, insa inspectorii de munca si politistii incearca sa descopere motivul care a provocat caderea in gol a macaragiului.

Conform jurnalistilor de la Adevarul, reprezentantul ISHO, Daniel Crainic, a sustinut ca nu a fost vorba despre un accident de munca, ci ca muncitorul a suferit un stop cardiac si s-a pravalit in gol…

Initial s-a considerat ca firma angajata sa execute lucrari pe santier nu a respectat vreo norma de securitatea muncii, insa ulterior s-a dovedit ca omul suferise un infarct. De asemenea, a precizat ca pe santier exista activitati care se deruleaza in schimbul de noapte. Ancheta declansata de politisti si inspectorii de munca urmeaza sa stabileasca adevarul. (V.E.)

Leave a Reply