BREAKING NEWS! Judecatoarea Lia Savonea a fost aleasa, miercuri, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru 2019, iar procurorul George Solomon este noul vicepresedinte al institutiei     Politistul din Checea batut de tigani a fost diagnosticat cu "fractură de os temporal cu infundare, hematom epicranian" si a fost operat la Spitalul Judetean din Timisoara    Drumarii din Timis au descoperit intr-o parcare de pe DN6, situata in apropierea localitatii Sandra, un pistol cu bile, pe care l-au predat organelor de politie    Dezbaterile pe Legea pensiilor au fost amanate pentru saptamana viitoare, din cauza ca PSD nu mai detine majoritatea in Camera Deputatilor si are nevoie de voturile UDMR     Judecatoarea Camelia Bogdan a primit Premiul Ion Ratiu pentru Democratie, decernat anual de Ratiu Family Charitable Foundation, din Londra, si Centrul Ratiu pentru Democratie, din Turda    Posesorii de autovehicule care au lipite pe geamuri diverse accesorii, care pot reduce vizibilitatea soferului, risca amenzi de pana la 3.000 de lei, potrivit noului Cod Rutier

SENTINTA finala in dosarul lectorului de la Universitatea de Vest Timisoara acuzat ca a deturnat banii europeni destinati studentilor

Celeritate maxima a justitiei timisorene in dosarul fostului lector de la Universitatea de Vest Timisoara, Gheorghe Petrov, trimis in judecata sub acuzatia de folosire de documente false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

La aproape opt luni de la redactarea rechizitoriului de catre DNA Timisoara, fostul universitar si-a aflat pedeapsa definitiva.

Dupa ce, in prima instanta, Tribunalul Timis l-a condamnat la 2 ani si patru luni de inchisoare, pedeapsa orientata spre minim intrucat inculpatul si-a recunoscut vina, Curtea de Apel Timisoara a decis sa admita apelul DNA, sa desfiinteze sentinta si sa rejudece dosarul.

Din ratiuni ce tin, probabil, de recunoasterea faptelor, nici de aceasta data judecatorii nu au luat in calcul incadrarea maxima in cazul unor astfel de infractiuni, respectiv 7 ani de inchisoare, ci au preferat sa majoreze pedepasa initiala cu cateva luni.

Astfel, inculpatul Gheorghe Petrov a fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani si patru luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de participatie improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata si 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata.

S-a aplicat pedeapsa cea mai grea, la care s-a adaugat un spor de 8 luni, astfel ca pedepasa finala stabilita de judecatorii Curtii de Apel Timisoara este de 3 ani inchisoare cu suspendare, dar si efectuarea a 90 de zile de munca neremunerata la Piete sau Horticultura.

De asemenea, instanta a decis sa respinga apelurile declarate de partile civile Leucuta Ramona Liana, Bejenaru Liana, Popovici Emilia, Pop Alexandrina, Zbagan Gabriela Doina, Herenyi Chirca Elena, Calugarescu Gabriela, Oprean Ramona, Bachner Adelin, Tabacaru Andrei Florin si Cojocaru Liviu, ca nefondate.

Reamintim ca procurorii DNA l-au acuzat pe Gheorghe Petrov ca, in calitate de asistent manager al proiectului educational „Impreuna spre succes pentru obtinerea unei calificari relevante nevoilor actuale”, a depus la Autoritatea Contractanta documente false prin care a justificat plata burselor catre cursanti.

In acest scop, in perioada ianuarie – decembrie 2012, ar fi falsificat 266 dispozitii de plata emise pe numele a 24 de persoane, si ar fi prejudiciat AMPOSDRU Regiunea de Vest cu 144.000 de lei. (G.I.)

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.
%d bloggers like this: