BREAKING NEWS! Parlamentul European a prezentat o estimare privind intentiile de vot ale romanilor pentru scrutinul din luna mai 2019, in care PMP apare cu doua mandate, la fel ca PLUS si UDMR     Lucian Boncu a comis un accident rutier, in timpul unei manevre de marsarier efectuata pe o strada din Giroc, in urma caruia o batrana de 73 de ani a fost grav ranita     Primaria Timisoara este interesata sa cumpere cladirea ultracentrala in care a functionat BancPost, pe care proprietarul solicita 3,3 milioane de euro sau sa-l inchirieze pentru 33.573 euro/luna     Medicul de origine siriana Al Baari Kamal este mentionat in rechizitoriul camatarilor care au actionat in Timisoara, avand rolul de a truca licitatiile imobilelor partilor vatamate, care erau achizitionate la 25% din valoare     Un barbat de 36 de ani detine, de duminica dimineata, recordul betiei la volan din Timis, fiind prins de politisti pe o strada din Jimbolia cu o alcoolemie in sange de 3,3 mg/l     Doliu printre fanii muzicii sarbesti din Banat: celebrul cantaret Saban Saulic a decedat in urma unui cumplit accident rutier produs pe o autostrada din Germania

SENTINTA finala in dosarul lectorului de la Universitatea de Vest Timisoara acuzat ca a deturnat banii europeni destinati studentilor

Celeritate maxima a justitiei timisorene in dosarul fostului lector de la Universitatea de Vest Timisoara, Gheorghe Petrov, trimis in judecata sub acuzatia de folosire de documente false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

La aproape opt luni de la redactarea rechizitoriului de catre DNA Timisoara, fostul universitar si-a aflat pedeapsa definitiva.

Dupa ce, in prima instanta, Tribunalul Timis l-a condamnat la 2 ani si patru luni de inchisoare, pedeapsa orientata spre minim intrucat inculpatul si-a recunoscut vina, Curtea de Apel Timisoara a decis sa admita apelul DNA, sa desfiinteze sentinta si sa rejudece dosarul.

Din ratiuni ce tin, probabil, de recunoasterea faptelor, nici de aceasta data judecatorii nu au luat in calcul incadrarea maxima in cazul unor astfel de infractiuni, respectiv 7 ani de inchisoare, ci au preferat sa majoreze pedepasa initiala cu cateva luni.

Astfel, inculpatul Gheorghe Petrov a fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani si patru luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de participatie improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata si 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata.

S-a aplicat pedeapsa cea mai grea, la care s-a adaugat un spor de 8 luni, astfel ca pedepasa finala stabilita de judecatorii Curtii de Apel Timisoara este de 3 ani inchisoare cu suspendare, dar si efectuarea a 90 de zile de munca neremunerata la Piete sau Horticultura.

De asemenea, instanta a decis sa respinga apelurile declarate de partile civile Leucuta Ramona Liana, Bejenaru Liana, Popovici Emilia, Pop Alexandrina, Zbagan Gabriela Doina, Herenyi Chirca Elena, Calugarescu Gabriela, Oprean Ramona, Bachner Adelin, Tabacaru Andrei Florin si Cojocaru Liviu, ca nefondate.

Reamintim ca procurorii DNA l-au acuzat pe Gheorghe Petrov ca, in calitate de asistent manager al proiectului educational „Impreuna spre succes pentru obtinerea unei calificari relevante nevoilor actuale”, a depus la Autoritatea Contractanta documente false prin care a justificat plata burselor catre cursanti.

In acest scop, in perioada ianuarie – decembrie 2012, ar fi falsificat 266 dispozitii de plata emise pe numele a 24 de persoane, si ar fi prejudiciat AMPOSDRU Regiunea de Vest cu 144.000 de lei. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: