Romanii trebuie sa traiasca intr-o singura patrie! Deputatul Cornel Samartinean, ganduri unioniste la aniversarea centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia

La data de 1 Decembrie 2018 sarbatorim Centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia. Pentru toti romanii, Marea Unire de la Alba Iulia din 1918 semnifica implinirea idealului romanesc de a trai liberi intr-un singur stat national unitar si reprezinta totodata prilejul de a ne indrepta gandurile, cu recunostinta, catre inaintasii nostri care au luptat si s-au jertfit pe campurile de lupta pentru realizarea acestui ideal.


De aceea, se cuvine ca in aceasta zi a centenarului sa aducem un omagiu celor care au desavarsit, prin patriotismul si jertfa lor, Marea Unire de la 1918, o zi de mare insemnatate pentru istoria noastra.

Centenarul de la 1 Decembrie reprezinta unul dintre cele mai importante momente ale istoriei romanilor, un eveniment caruia ii datoram identitatea noastra nationala, valorile si spiritul unitar.

Suntem cu totii responsabili de viitorul societatii romanesti si, de aceea avem datoria si obligatia sa transmitem generatiilor viitoare dezideratele pentru care au luptat generatia care a infaptuit Marea Unire, acelea de a trai intr-o singura patrie.

Astazi Romania este un stat national, suveran, unitar, independent si indivizibil, o democratie constitutionala, stat membru al Uniunii Europene si al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord.

La 100 de ani de la Marea Unire in Romania de azi libertatea de exprimare, asociere si cea individuala sunt garantate si incurajate de institutiile statului roman.

Patria nu reprezinta doar o locatie pozitionata pe harta lumii. Patria este un sentiment, o locatie pe harta inimii fiecarui roman.

De aceea, celebrarea zilei de 1 Decembrie-Centenarul Marii Uniri  este si va ramane pentru  intotdeauna un prilej de mare sarbatoare, un prilej de cinstire si de mandrie a neamului nostru romanesc. La multi ani Romania! La multi ani romani, oriunde v-ati afla! (I.P.)

 

Leave a Reply