BREAKING NEWS! Sectia pentru procurori a CSM l-a propus pe Bogdan Licu procuror general interimar, decizia urmand sa o ia presedintele Iohannis     Lucian Boncu, unul dintre liderii lumii interlope din Timisoara, ridicat de politisti si dus la audieri in dosarul accidentului rutier soldat cu decesul unei persoane    Ioan Caprariu, directorul Casei de Pensii Timis, numit in functia de presedinte al Casei Nationale de Pensii, functie cu rang de secretar de stat     Liceul Tehnologic UCECOM "Spiru Haret" Timisoara a castigat locul I la competitia redactiilor publicisticii scolare din cadrul Concursului national pe calificari profesionale, editia XXIV     Medalie de aur pentru inventia „Memorie portabila flash de tip stick pe interfata Ethernet” obtinuta de Roland Szabo si Aurel Gontean, cadre didactice la Facultatea de Electronica a UPT, la Salonul International de Inventii de la Geneva     Ripensia UVT - ASU Politehnica, derby-ul Timisoarei din Liga II la fotbal, sambata, 20 aprilie, ora 16, pe Stadionul Dan Paltinisanu

Rovinhud 2018! Expozitie de vinuri la Timisoara, unde s-a stabilit topul celor mai buni vinificatori din Romania. VEZI cine a castigat Premiul Vinificatorul anului

Peste 1000 vizitatori au participat, anul acesta, la cea de-a V-a editie a Rovinhud Wine Show, organizat la Timisoara, contribuind la realizarea unui profit de 120.000 lei. Acesti bani vor fi investiti in crearea unui nou serviciu care, in 2019, isi propune dezinstitutionalizarea a cinci persoane cu dizabilitati.

“La reusita acestui eveniment au contribuit cei 35 expozanti cu vinurile lor exceptionale, 7 experti internationali in domeniul vinului, 45 voluntari inimosi precum si multi alti colaboratori carora le multumim pentru ca ne-au fost alaturi”, declara organizatorii.

Ca in fiecare an, intreaga echipa, inclusiv expertii internationali s-au implicat in mod voluntar atat pentru a sprijini intalnirea dintre iubitorii de vin si producatori, cat si pentru a aduce o schimbare in viata persoanelor cu dizabilitati.

Pentru prima data la Rovinhud si in Romania, anul acesta s-a decernat Premiul Vinificatorul anului, domnului Aurel Rotarescu, oenologul SERVE Ceptura.

Aurel Rotarescu a absolvit facultatea de Horticultura din cadrul Institutului Agronomic “Nicolae Balcescu” Bucuresti, in anul 1990. Un an mai tarziu si-a inceput activitatea ca sef de crama la Dionysos Ceptura. Din 1994 si pana in prezent este oenologul SERVE Ceptura, companie fondata, in 1993, de regretatul conte Guy Tyrel de Poix.

SERVE Ceptura este prima companie de vin privata ce si-a inceput activitatea ca distribuitor de vinuri romanesti imbuteliate sub marca proprie: Vinul Cavalerului, primul producator privat de vinuri din Romania, primul roze sec romanesc, primul Cuvée romanesc – Cuvée Charlotte, prima asociere de soiuri autohtone si consacrate, toate reusite sub carma iscusitului oenolog Aurel Rotarescu.

Jurizarea s-a facut prin nominalizarea de catre vinificatorii din Romania a 3 colegi din tara, pe care acestia ii considera cei mai buni. Din toate propunerile s-a creat un top cu primii 20, care au votat primii 5, iar acestia din urma au ales in unanimitate unul dintre ei.

Intre finalistii s-au numarat Oliver Bauer, Sorin Macoviciuc si Mihai Banita. Organizatorii multumesc tuturor celor care au participat la Rovinhud, in sprijinul persoanelor cu dizabilitati. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: