BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

Rovinhud 2018! Expozitie de vinuri la Timisoara, unde s-a stabilit topul celor mai buni vinificatori din Romania. VEZI cine a castigat Premiul Vinificatorul anului

Peste 1000 vizitatori au participat, anul acesta, la cea de-a V-a editie a Rovinhud Wine Show, organizat la Timisoara, contribuind la realizarea unui profit de 120.000 lei. Acesti bani vor fi investiti in crearea unui nou serviciu care, in 2019, isi propune dezinstitutionalizarea a cinci persoane cu dizabilitati.

“La reusita acestui eveniment au contribuit cei 35 expozanti cu vinurile lor exceptionale, 7 experti internationali in domeniul vinului, 45 voluntari inimosi precum si multi alti colaboratori carora le multumim pentru ca ne-au fost alaturi”, declara organizatorii.

Ca in fiecare an, intreaga echipa, inclusiv expertii internationali s-au implicat in mod voluntar atat pentru a sprijini intalnirea dintre iubitorii de vin si producatori, cat si pentru a aduce o schimbare in viata persoanelor cu dizabilitati.

Pentru prima data la Rovinhud si in Romania, anul acesta s-a decernat Premiul Vinificatorul anului, domnului Aurel Rotarescu, oenologul SERVE Ceptura.

Aurel Rotarescu a absolvit facultatea de Horticultura din cadrul Institutului Agronomic “Nicolae Balcescu” Bucuresti, in anul 1990. Un an mai tarziu si-a inceput activitatea ca sef de crama la Dionysos Ceptura. Din 1994 si pana in prezent este oenologul SERVE Ceptura, companie fondata, in 1993, de regretatul conte Guy Tyrel de Poix.

SERVE Ceptura este prima companie de vin privata ce si-a inceput activitatea ca distribuitor de vinuri romanesti imbuteliate sub marca proprie: Vinul Cavalerului, primul producator privat de vinuri din Romania, primul roze sec romanesc, primul Cuvée romanesc – Cuvée Charlotte, prima asociere de soiuri autohtone si consacrate, toate reusite sub carma iscusitului oenolog Aurel Rotarescu.

Jurizarea s-a facut prin nominalizarea de catre vinificatorii din Romania a 3 colegi din tara, pe care acestia ii considera cei mai buni. Din toate propunerile s-a creat un top cu primii 20, care au votat primii 5, iar acestia din urma au ales in unanimitate unul dintre ei.

Intre finalistii s-au numarat Oliver Bauer, Sorin Macoviciuc si Mihai Banita. Organizatorii multumesc tuturor celor care au participat la Rovinhud, in sprijinul persoanelor cu dizabilitati. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: