BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

SOC! Un fost judecator de la Tribunalul Timis a decedat la doar 64 de ani! “Din cauza stresului, magistratii pensionari se sting din viata mult prea repede”, spune un fost coleg de instanta

O veste trista a indoliat magistratura banateana, in prag de aniversare centenara a Marii Uniri. Fosta presedinta a Tribunalului Timis, Mihalca Marinela-Viorica a decedat, miercuri, in urma unui infarct miocardic, la numai 64 de ani.

Marinela Mihalca a intrat in magistratura in baza decretului nr. 374/1995, semnat de presedintele Ion Iliescu, prin numirea directa in functia de judecator la Tribunalul Timis, alaturi de alti avocati si juristi de la acea vreme, printre care Cristian Dacu, Florin Dogaru, Ioan Jivan, Erica Nistor, actuala presedinta a Curtii de Apel Timisoara, Rodica Tudoran, Mariana Miculit, Dorel Julean, Eugen Blaga, Magdalena Malescu, Silvia Romanu, Victoria Catargiu si Maria Copoceanu.

Dupa o perioada in care a girat sefia Sectiei Penale de la Tribunalul Timis, in 2006 a fost numita in functia de presedinte cu delegatie a instantei banatene, delegatie care i-a fost prelungita de cateva ori. S-a pensionat in ianuarie 2009, prin decret semnat de fostul presedinte Traian Basescu.

De-a lungul carierei, judecatoarea Marinela Mihalca a solutionat cateva dosare extrem de complexe, printre care si dosarul care l-a trimis la inchisoare, nevinovat, pe fostul luptator de la DPIR Timis, Flavius Bloanca, dar si dosarul devalizarii BRD Craiova cu 2,2 milioane de euro de o filiera infractionala din care facea parte timisorenii Doru Meosu, Eugen Florescu si Paul Manzu.

Vestea decesului fostului presedinte al Tribunalului Timis a cazut ca un trasnet asupra angajatilor din Palatul Dicasterial Timisoara, fostilor colegi ai judecatoarei Mihalca Marinela nevenindu-le sa creada, initial, ca informatia este veridica.

“Stresul acestei profesii si-a spus din nou cuvantul, chiar daca Marinela Mihalca a fumat foarte mult. Din pacate, judecatorii pensionari nu ajung sa faca prea multa paguba statului roman, se sting mult prea repede”, a comentat, cu lacrimi in ochi, un fost coleg de instanta al judecatoarei decedate.

Reamintim ca, in 2016, s-a stins din viata, tot dupa doar 9 ani de pensie, un alt fost magistrat timisorean. Este vorba despre Mancas Ramiro Virgil, fost judecator la Curtea de Apel Timisoara, care a decedat in urma unei comotii cerebrale. Sincere condoleante familiei indoliate!  (G.I.)

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: